Pelisaar: Jüri Raudsepal oli kõige selgem nägemus Tallinna televisioonist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna televisiooni nõukogu esimees Georg Pelisaar.
Tallinna televisiooni nõukogu esimees Georg Pelisaar. Foto: Peeter Langovits.

Sihtasutuse Tallinna Televisioon nõukogu valis täna linnatelevisiooni juhiks Mustamäe linnaosavalitsuse senise avalike suhete juhi Jüri Raudsepa, kes pakkus välja parima nägemuse tulevasest kodanikutelevisioonist.


Raudsepa üheks tugevaks küljeks pidas Pelisaar seda, et ta on juhtinud Eesti Raadio ühte programmi ning tal on piisavalt pikk ajakirjanikutöö kogemus.

Tallinna televisiooni juhi kohale laekus kümme avaldust, millest teise vooru pääses kolm. Nende hulgast valiski nõukogu välja Raudsepa. Uus telejuht asub tööle 1. detsembrist, nõukogu sõlmib temaga kolme aasta pikkuse ametilepingu ning ta hakkab saama palka umbes 30 000 krooni kuus.

Pelisaar mainis, et Raudsepp suutis võrreldes teiste kandidaatidega kõige täpsemalt seletada, kuidas pealinna televisiooni arendamisega edasi minna ning mida esmalt on vaja teha. Rausepp peab oluliseks, et kodanikutelevisioonis peavad sõna saama kõik Tallinnas tegutsevad kodanikuühendused, kellel on midagi olulist ölelda ning kes suudavad oma ideed ka ellu viia.

Pelisaare sõnul on mõistlik, et Tallinna televisioon alustab veebikeskkonnas. Pärast seda on võimalik edasi minna juba päris televisiooniga. See peaks juhtuma hiljemalt 2011. aastal.

Tallinna televisiooni uue juhi üks esimesi ülesandeid on võimalikult kiiresti koostada võimalikult konkreetne nägemus telesaadete käivitamisest. Sellest lähtuvalt on võimalik linna järgmise aasta eelarvest eraldada ka vajalik rahasumma. Pelisaare sõnul võiks tuleval aastal linnatelevisiooni käivitamiseks kuluda umbes 10 miljonit krooni.

Raudsepp peab välja pakkuma ka variandi, kuidas kokku panna uue televisiooni tehniline pool ning mil viisil komplekteerida toimetus. Võimalik on osta seadmed ja sisustada nendega rajatav stuudio. Teise võimalusena võib kõne alla tulla ka seadmete ja stuudio rentimine. Alati on võimalik vajalikke teenuseid väljastpoolt sisse osta.

Pelisaar ütles, et tehtud kulutusi peab osaliselt tagasi teenima hakkama reklaam, mis linnatelevisioonis kindlasti ei kujune päris kommertsreklaamiks.

Raudsepp kinnitas Postimees.ee'le, et ta on oma olemuselt uute asjade ülesehitaja ning käimalükkaja. Talle lihtsalt meeldib see. Eesti Raadios on ta kaks korda töötanud, kusjuures viimasel korral oligi tema ülesanne uue uudistetoimetuse käivitamine. Vahepeal oli ta ametis ajalehes Äripäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles