Maxima kaupluse rajamine kütab Pirital kirgi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piritale kavandatav Maxima kauplus.
Piritale kavandatav Maxima kauplus. Foto: Pirita linnaosa valitsus

Eile peeti Pirita Sotsiaalkeskuses maha järjekordne tuline arutelu seoses Maxima Eesti OÜ plaaniga rajada Piritale Merivälja tee 80e kinnistule Maxima kauplus.


Pirita linnaosavalitsuse pressiesindaja Priit Pruuli sõnul olid planeeritava kaupluse lähikonnas elavad Pirita elanikud ka eilsel arutelul vägagi sõnakalt vastu igasugustele plaanidele kõnealusele kinnistule kauplus ehitada.

«Kaubanduskeskuse vastu olevad elanikud leidsid, et Pirita linnaosa on antud kaubamärki kandva kaupluse jaoks liiga elitaarne ja kaupluse rajamine magistraaltee äärde tekitaks täiendavaid liiklusprobleeme. Samuti jäi kõlama mõte, et Piritale ei pruugigi rohkem kauplusi vaja olla ning et äärmisel juhul oldaks nõus antud kinnistule hotelli rajamisega,» rääkis Pruul.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik nentis arutelul, et saab inimeste emotsionaalsusest antud teema suhtes aru, kuid linnaosavalitsus on jätkuvalt seisukohal, et üks kauplus Pirita aasta aastalt kasvavat elanikkonda ära ei suuda teenindada. Ometi ollakse planeerimisprotsessi jooksul avatud kõikvõimalikele linnaosa elanike ettepanekutele. Arutelul said oma seisukohtade avaldamiseks ja inimeste küsimustele vastamiseks ka Maxima esindaja ning linnaplaneerimisameti esindajad.

«Ehkki see on meelevaldne lähenemine, siis keegi ei kujutaks ette, et Piritaga praktiliselt sama suures Võru linnas oleks ainult üks kauplus. Praegusel juhul ei ole keegi suutnud välja tulla parema plaaniga kaupluse rajamiseks ning kuna ka linnaplaneerimisamet on projektile rohelise tule andnud, saavad varsti otsa argumendid, miks just sellele kohale ei peaks poe rajamine sobilik olema,» lausus Terik.

Linnaosavanem nentis, et eilsel arutelul oli tugevalt tunda inimeste vastumeelsust just Maxima kaubamärgi suhtes. «Võimalik, et planeerimisprotsess kulgeks libedamalt, kui kõnealuse kinnistu omanik oleks Stockmann või Selver,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles