Tallinna loomaaia Amuuri leopard ootab uusi poegi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Inari Leiman

Nädal Tallinna loomaaias

Veterinaarteenistus vaktsineeris sel nädalal Tallinna loomaaias manuleid ja alustas sõraliste soolenugiliste tõrjega, ennetamaks varsti lume alt välja sulavate ussimunade mõju.

Emase amuuri leopardi Darla võtsid arstid infrapunase kaamera valvsa kontrolli alla, sest ta on jõudnud jääda n-ö nurgavoodisse. Üleeile viisid Helsingi kolleegid lõpuks üle lahe minema ka tema eelmise pesakonna viimase poja, kes sai linna volikogu esimehe järgi nimeks Toomas (pildil).



Kotkamäel haudusid merikotkad välja ühe tibu. Kaljukotkad nii vastutulelikud polnud, kuid munesid inkubaatorisse panekuks veel kaks muna. Oma esimese munaga said maha ka raipekotkad ning seegi tuli viljastatuse kontrolli huvides inkubaatorisse panna.



Kevadine koolivaheaeg on pakkunud koolijütsidele loomaaias värsket vaatamist. Paari nädala eest ilmavalgust näinud kaamelihakatis on nüüd juba suures aias ja tema koha tallis hõivas möödunud nädalavahetusel uus äsjasündinud kõrbelaev. Hallhülgeil käib parajasti äge pulmamäng.



Eelmisel laupäeval said loomaaias praeguste tegijatega ja ka omavahel taas kokku 30 aastat tegutsenud laste loodusringide kunagised juhendajad ja õpilased ning pidasid Rocca al Mare kooli saalis maha asjakohase piduliku aktuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles