Tallinn jätkab pimendamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn on vähendanud öist tänavavalgustust.
Tallinn on vähendanud öist tänavavalgustust. Foto: Urmas Luik

Eelnevate suvede eeskuju järgides lüheneb ka tänavu 1. aprillist kuni 1. juulini Tallinnas öösiti tänavavalgustite põlemise aeg, sest linn peab raha kokku hoidma.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et Tallinnas on tänavavalgustuse kuludeks sel aastal eelarvest eraldatud 90 miljonit krooni. Kui mullu kallines elekter 4,8 , siis tänavu juba 6,5 protsenti. See tähendabki, et tuleb kulusid kokku hoida ning linn jätkab säästumeetmete rakendamist.

Tallinnas on kokku 52 400 valgustit, millest magistraaltänavatel on aastaringselt välja lülitatud 5500. Valgustust ei ole aga vähendatud elurajoonides, väiksematel kõrvaltänavatel, ristmikel, ühissõidukite peatustes ega jalakäijate ülekäiguradadel ja nende vahetuse läheduses.

Sulg kinnitas, et kevad- ja suveajal 1. aprillist kuni 9. septembrini, kui päike tõuseb hommikul enne poolt seitset, vähendatakse välisvalgustuse põlemise aega ühtlase graafiku järgi.

Äraseletatult tähendab see, et alates aprilli algusest lüheneb valgustite põlemise aeg iga päev umbes kolme minuti võrra. 1. juulil põleb tänavavalgustus kaks tundi vähem kui aprilli algul. Pärast seda hakkab valgustite põlemisaeg jälle kuni 9. septembrini pikenema.

Koostöös politseiga on linna kommunaalamet välja selgitanud kõrgendatud turvariskiga alad Tallinnas, kus öötundidel tänavalgustust välja ei lülitata.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas mainis, et linna pimendamine kiirabibrigaadide tööd ei häiri, kuna autodel on lisaprožektorid, mis valgustavad vajadusel pimedamaid kohti. Suurem häda on Tallinnas sellega, et alati ei ole majadel numbreid või on need pärast juurdepääsuteede ümberehitamist kuhugi nurga taha jäänud.

Ka päästeametit tänavavalgustite suvine lühem põlemise aeg ei häiri, sest päästeautodel on olemas oma valgussüsteemid, mis vajadusel tööle pannakse.

Tallink Takso, E.T.X. Takso ning veel mõne taksofirma esindajad väitsid Postimees.ee`le, et ei ole kuulnud taksojuhte kurtmas pimedate kevad- ja suveööde pärast Tallinnas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles