Pirita linnaosa vanem tahab, et riik jätaks metsa müümata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita linnaosavanem Tiit Terik.
Pirita linnaosavanem Tiit Terik. Foto: Peeter Langovits.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik saatis möödunud nädala lõpus keskkonnaminister Jaanus Tamkivile kirjaliku palve lõpetada Lepiku teel asuvate metsaga kaetud kinnistute müügiprotsess ning jätta nimetatud maatükid riigi omandisse.

Pirita linnaosas paneb riik elamumaana müüki Lepiku tee 18, Lepiku tee 20 ja Lepiku tee 24 asuvad maatükid, lootes sellega teenida vähemalt 19, 5 miljonit krooni. Lepiku tee maatükid on korraliku haljastuse ja metsaga kaetud rohealad ning moodustavad kokku rohkem kui 11 hektarit. Pakkumiste esitamise tähtaeg on juba 16. juuni.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul võib ala kruntideks jagamisel ilusa metsa asemele kerkida mitu niinimetatud avaliku otstarbega ehitist ja mitukümmend elamut.

«Suur tükk linna kopsudest ja puhkealast antakse selle maatüki müügiga kinnisvaraarendajate meelevalda. Kuna müüdava maa sihtotstarve on elamumaa, usuvad ostjad, et neil ongi õigus see elamuid täis ehitada. Riik saab oma müügitulu küll kätte, kuid jätab linna võitlema maaomanike survega sinna võimalikult palju ehitada. Sarnaseid juhtumeid pole vaja kaugelt otsida – vaadakem kasvõi TOPi ala arendust, mis pärast riigi poolt maha müümist on käinud ainult mööda kive ja kände,» lausus Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles