Keskkriminaalpolitsei otsis läbi kahe Tallinna linnaametniku töökohad

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Tairo Lutter

Keskkriminaalpolitsei on alustanud kahe Tallinna linnaametniku tegevuse uurimiseks kriminaalasja karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb toimingupiirangu rikkumist suures ulatuses.

Kriminaalasjas uuritakse, kas linnaametnikud on osalenud iseendaga seotud äriühingut puudutava otsuse langetamisel, millega valiti linnale rannakabiinide hooldusteenust pakkuv lepingupartner, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri nõunik Arno Põder.

Ta täpsustas, et suur ulatus on summa, mis ületab vähemalt sajakordselt Vabariigi Valitsuse kehtestatud kuupalga alammäära. Seega on linnaametnikud kahtlustuse järgi osalenud vähemalt 35 500 euro suuruses korruptiivses tegevuses.

Kriminaalasjas on esitatud kahtlustus kahele linnaametnikule ja veel kolmele füüsilisele isikule. Politsei otsis läbi kahtlustatavate ametnike töökohad.

Kriminaalasja eeluurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles