Ohtlik Ülemiste jalakäijate sild on kavas lammutada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Raudtee tahab lammutada Ülemiste jaama juures üle raudtee kulgeva jalakäijate silla.

Kuna Suur-Sõjamäe tänava ja Peterburi tee vahel asuv jalakäijate sild kuulub Eesti Raudteele, ei saa linnaametnikud lammutamist takistada, küll aga peab ettevõte enne lammutustöödega alustamist täitma terve rea tingimusi. Ülemiste raudteejaama juurde on ehitatud jalakäijate tunnel, kuid selle üks väljapääs viib Peterburi tee ja raudtee vahele jäävale tühermaale, kus pole ei tänavavalgustust ega korralikku teed.

«Kahjuks näitas ekspertiis, et see sild võib pikapeale inimestele ohtlikuks muutuda ja lammutamisele alternatiivi ei ole,» tõdes kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

«Mõne inimese jaoks on see kindlasti probleem. Kui inimesed peavad jalakäijate silla asemel tunnelit kasutama, teeb see nende teekonna vähemalt 500 meetri võrra pikemaks,» lisas ta.

Sule sõnul peaks tulevikus kusagilt sealt üks trammiliin raudtee alt läbi minema ja küllap läheb siis jalakäijate elu jälle mugavamaks. Praegu menetletakse lammutusluba ja kui sellega kõik korda saab, kaobki sild maapinnalt.

Enne seda nõuab linn aga raudteefirmalt Ülemiste jalakäijate tunneli ümbruse korrastamist. Lasnamäe linnaosa valitsuse linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Ain Orava sõnul tuleb tunneli ja Peterburi tee vahelisel alal korda teha tänavavalgustus ja jalakäijate tee.

«Eesti Raudtee väitis, et jalakäijate silda keegi ei kasuta. Aga käisin ühel hommikul töölemineku ajal seal ja poole tunni jooksul kasutas seda silda 70 inimest. Kui kõik need inimesed peavad hakkama tunneli kaudu käima, peavad neile selle kasutamiseks normaalsed tingimused olema,» lausus Orav.

Kuigi silla lammutamisest pole veel avalikult räägitud, saab linnaosavalitsus juba nördinud kirju inimestelt, kes iga päev seda silda kasutavad. Väga jõulise protestiga olevat esinenud näiteks üks hiljuti Ülemiste Citysse kolinud maksu- ja tolliameti esindaja.

Samas piirkonnas asub veel teinegi jalakäijate sild. Mööda seda saab Suur-Sõjamäe ja Kesk-Sõjamäe tänava nurgalt Vesse jaama ja üle raudtee Lasnamäele. Esmapilgul vaadates on see sild Ülemiste omast tunduvalt halvemas seisukorras. Nii mõnestki trepiastmest paistab valgus läbi ning trepile on paigaldatud hpoiatusmärgid. See sild kuulub aga linnale ning seda pole kavas lammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles