Fotod: rannavalvurid panid oma võimed proovile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna supelrandades rannavalve eest hoolitseva G4Si töötajad panid oma võimed proovile võistluses, kus kaldast ligi paarisaja meetri kaugusel asuvat uppujat tuli päästma minna aerupaadiga.

Tegelikkuses minnakse hädalistele appi kas ujudes või mootorpaadiga, aga valmis tuleb olla igaks elujuhtumiks ning uppuja päästmine aerupaadiga on paras väljakutse.

«Kui me rannavalvega alustasime, siis esimesel paaril aastal võistlesime selles, kes suudab mootorpaadiga kõige paremini hädalisele appi minna. Alguses oli huvitav, aga siis läks tüütuks,» rääkis G4Si rannavalve juht Henry Seemel.

Viimased kolm aastat on tema sõnul võisteldud aerupaatidega ning näha on, et see on noortele rannavalvajatele paras pingutus, sest enamus neist paistis pärast võistlust üsna läbi olevat.

Seemel võttis ka ise võistlusest osa ning saavutas päris hea aja. Nemad koos paarimehega olid ka ainsad, kes kahekesi aerudele asusid. Kui uppujani jõudmine läks veidi kohmakalt ja kobades, siis tagasi kaldale sõites oli silmaga näha, kuidas paat kahe mehe jõul konkurentide eest ära läheb.

«Kui on kogemus niimoodi sõudmisel, siis on selline sõidustiil kindlasti parem,» arvas rannavalve juht, kes kogemusest hoolimata esikolmikusse ei pääsenud. Võitjaks tuli hoopis meeskond, mille üks liige oli endine rannavalvaja, kes juba mõni aeg tagasi tubasele tööle siirdus. Kõik teised võistlejad olid professionaalsed rannavalvurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles