Lugeja küsib: kas linnaosavanem teeb kõnnitee rajamisega isiklikku kampaaniat?

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri Pirita elanikele.
Kiri Pirita elanikele. Foto: Pirita elanik.

Tallinncity toimetusele saatis kirja Pirita elanik, kes kahtlustab, et linnaosavanem Tõnis Mölder kasutab Võsa tee kõnnitee rajamist oma isiklikuks mainekujunduskampaaniaks. Avaldame kirja muutmata kujul ning lisame Mölderi vastuse.

Lugeja kirjutab:

Tere. Saadan ühe kirja, mille postkastidesse saatmise 18.08.2014 otstarbekus on rohkem kui küsitav.

Nimelt algas 08.08.2014 Pirita linnaosas Võsa tee kõnnitee rajamine, mis on väga hea. Aga kas seda infot on vaja saata, kui tööd on kestnud juba 10 päeva? See lõhnab selle järgi, et Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder tahab oma isiklikku mainekujunduskampaaniat läbi viia, kasutades selleks Tallinna maksumaksja raha. Ilmuvad ajalehed Pealinn ja Pirita, kus saab selle info avaldada või kui see kiri ongi väga vajalik, kirjutada selle saatjaks Pirita linnaosa valitsus. Aga praegu jääb mulje, et mida me oleksime teinud, kui poleks Keskerakonda ja eriti Tõnis Möldrit.

Vastab Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder:

Teavituskiri, milles anti teada Võsa tee kõnnitee ehitamisest ning sellestki, et peatselt saab korda Võsa teel olev multifunktsionaalne spordiväljak, saadeti vaid lähiümbruse elanikele, keda remont võiks puudutada. Võsa tee on peamine liikumiskoridor antud piirkonna inimestele, kes soovivad kasutada Randvere teed autoga või ühistranspordiga liikumiseks. Usun, et suurt osa elanikest rõõmustas teade, et aastaid lagunenud spordiväljak ning pooleliolev kõnnitee saavad korda.

Tööd objektil hakkasid pihta pärast 12. augustit. Võimalik, et enne oli teostatud mõõtmistöid ning seepärast pakub elanik ehitustööde alguseks neli päeva varasemat kuupäeva. Ehitusmüra, masinad ja tugevalt häiritud liiklus on märksõnadeks siiski 12. augustist. Ka praegusel hetkel on liiklus häiritud ning tööd käivad (pildid on tehtud täna).

Pirita leht ilmub kord kuus ning selleks hetkeks oleks teade ehitusest jäänud septembrikuu lehte ehk teade oleks inimesteni jõudnud 3 nädalat hiljem. Augusti kuu lehte ei saanud me ehitustöid veel kindlalt märkida, kuna Tallinna Kommunaalamet ei olnud hankevõitjaga lepingut sõlminud ning täpseid kuupäevi paika pannud. Otsustasime seetõttu kirja kasuks. Küll aga tuleb tõdeda, et kirjade laiali kanne võis viibida. Seega võis kõike seda arvesse võttes tõepoolest elanikule tunduda, et kiri jõudis kohale hilja ning seetõttu vabandame. Püüame edaspidi inimesi teavitades jõuda nendeni kiiremini.

Kiri ise aga ei olnud kindlasti ühegi kampaania osa, vaid oli ainult signeeritud vastutava asutuse esindaja ehk linnaosa vanema poolt. Minu pilti, erakonna nime või muud poliitilist kujundust kirjal juures polnud.

Loodan, et antud kirja edastanud kodanik mõistab sellise teavituse tausta ning vajadusel olen nõus talle selle kirja sisu ning tagamaid täpsemalt selgitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles