Rüütelmaa: ummikud on Tallinna iga-aastane paratamatus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummik.
Ummik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul on liiklusummikud augusti lõpus ja septembris pealinna iga-aastane paratamatus, mida tänavu  võimendavad ka käimasolevad suured teedeehitused.

«Kui vaatame üleüldist liikluspilti, siis augusti viimane nädal ja september, kui ka üldse sulgemisi ei oleks, on tegelikult sellised nädalad, kus igal aastal tuleb autosid hästi palju juurde, inimesed tulevad puhkustelt ja läheb mingi aeg, kuni autoliiklusvoog ühtlustub,» ütles Rüütelmaa BNS-ile. «Kuskil oktoobri keskpaigast hakkab see liikluskoormus vähenema,» lisas ta.

«Kui me vaatame Narva maantee suunda, siis seal on seoses puurimistööde ja suurte vihmasadudega toimunud vajumised. Meil oli plaan, et me saame augusti viimasel nädalal vähemalt muutsuunaliiklusega raja lahti, mis on nüüd edasi lükatud,» tõdes Rüütelmaa.

«Praegu on tööd seal forsseeritud ja idee järgi peaksime saama täna kuskil kella kolmest muutsuunaliiklusega raja lahti ehk olukord peaks natuke paremaks minema,» sõnas Rüütelmaa.

«Kui me vaatame Pärnu maanteed, siis loomulikult trammitee tööd oma mõju on avaldanud, see on paratamatus,» ütles Rüütelmaa. «Oma sellise mõju oleks trammitee ehitus nii või naa avaldanud, lihtsalt mida varem ta ära tehakse, seda varem saavad inimesed uute trammidega sõita. See remont on selles mõttes mõistlik ära teha,» ütles ta.

«Narva maantee vajumist kõrgepingekaablite puurimisel ei olnud ette näha, tööde käigus võib kõike juhtuda,» tõdes Rüütelmaa. «Pärnu maantee viadukti vuukide paigaldamine on läinud ka ilma ja igasuguste üllatuste tõttu, mis on välja tulnud, samuti pikemaks,» ütles ta.

«Neid tegureid kahjuks on ühele ajahetkele sattunud tunduvalt rohkem ja eks see on oma mõju avaldanud,» sõnas Rüütelmaa.

31. augustiks peaks Rüütelmaa sõnul valmis saama Pärnu maantee, Kaarli puiestee ja Estonia puiestee ristmiku ehitus, ehk saab avada seal kõik sõidurajad, Narva maantee töödega peaks jõudma valmis selle nädala lõpuks. «Selles osas kindlasti taastub tavapärane olukord,»  lisas ta.

«Aga kui me võtame välja nüüd maanteeameti andmed viimase kolme aasta jooksul sõidukite arvu kohta Tallinnas, siis igal viimasel aastal on Tallinnasse juurde tulnud kaheksa protsenti sõidukeid,» tõdes Rüütelmaa. «Ma julgen arvata, et ka see on oma mõju avaldanud,» sõnas ta.

«Mida rohkem autosid juurde tuleb, seda rohkem me suurlinna sarnaseks muutume ja oleme nendesamade probleemide ees, mille ees on Brüssel, Helsingi või ka Moskva,» ütles Rüütelmaa.«Iga inimene saab teha valiku, kas ta annab ühe autoga panuse liiklusummikusse juurde või ta kasutab ühistransporti,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles