Savisaar: lõpp alkopeole, avalik joomine tuleb taunitavaks muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar pressikonverentsil.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar pressikonverentsil. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Võtsime tänasel linnavalitsuse istungil vastu määruse, mis keelab avaliku alkoholitarbimise pea kogu Tallinna linnas, kuna purjutamine linna avalikes kohtades häirib selgelt kaaslinlasi,» põrutas Tallinna linnapea Edgar Savisaar oma Facebooki kontol.

«Praegu võivad napsitajad vabalt linna peal juua ja laaberdada. Uue seaduse mõju on ka tänavapildis reaalselt näha – laupäevasel Vabaduse väljaku tasuta kontserdil tuikus lava ees enneolematult palju purjus inimesi,» nurises nördinud meer.

«Kui me tahame oma rahvast hoida, siis peame avaliku joomise muutma taas taunitavaks. Uuringud näitavad, et linnakodanikud on läbi aastate pidanud alkoholi tarbimist avalikes kohtades üheks normaalset elukorraldust enam häirivaks nähtuseks. Liigne alkoholitarbimine on Eestis niigi probleemiks, ning Tallinn teeb kõik endast oleneva, et väärtustada alkoholivaba linnaruumi,» kirjutas linnapea.

«Tallinnas jääb paar märgistatud kohta, kus inimesed võivad avalikult alkoholi juua. Määruses on avaliku napsitamise piirkonnad täpsemalt välja toodud, need jäävad Toompea lossi ja Kadrioru lossi ümbrusesse – seega kohtadesse, kus avalikku alkoholitarvitamist riigi poolt soositakse,» viskab ta postituse lõpus kinda.

Justiitsminister Andres Anvelt nimetab linna määrust poliitiliseks. «Kahe konkreetse piirkonna esiletoomine Tallinnas näitab jätkuvalt, et linnavalitsust ei huvita mitte linnakodanik, vaid poliitiline vastandumine. Argielu politiseerimise asemel kutsun üles linnavalitsust samuti esitama oma sisulised ettepanekud 10. septembriks aadressil info@just.ee, mida arutame 16. septembril sotsiaalministeeriumis toimuval ümarlaual,» soovitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles