Hõissa! Savisaar trallis rahvatantsijatega Lasnamäe vastremonditud tänaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare tavapärane lindilõikamine sai täna rahvalikuma šniti:  Lasnamäel Punase tänava avamisel tantsisid rahvariietes neiud  läbi lindi.

«Vaatamata kiirelt sügisesse veerevale halvenenud ilmale on mul hea meel, et teetööd linnas vihma tõttu tegemata ei jää ning tore, et saame koos linlastega üsna tihedalt osaleda uute valminud objektide üleandmisel,» kommenteeris Tallinna meer.

Linnapea sõnul  on tänavate remonditööd pealinnas vaikselt lõpusirgele jõudma hakanud ja taas kord, vaatamata mõningatele ebamugavustele liikluses, on Tallinna kommunaalamet saanud hakkama vägagi mahuka tööga. «Tänavu oleme Lasnamäel juba avanud korda tehtud Meeliku ja Seli elamurajoonide kvartalisiseseid teid. Hetkel käivad jätkuvalt remonditööd Majaka põigul, kus rajatakse juurdepääsutee Pae parki. Nädal tagasi sai valmis Alvari ja Paasiku tänavate vaheline kõnnitee, mille me soovime avada siis, kui valmis saab ka Varraku tänava taastusremont,» lisas Savisaar.

Linnapea tunnustas kõiki, kes heitlikele ja sajustele suveilmadele vaatamata tänava remondi  õigel ajal lõpetasid ja lisas, et tänab SKA Inseneribüroo OÜ, kes taastusremondi jooniseid koostas ning ehitajat Tallinna Teede AS, kes teostas tööd korralikult ja tähtajaliselt.

Punane tänava 50 kinnistu ees asuv Lasnamäe turu bussipeatus projekteeriti ning rajati nõuetele vastavaks. Varraku tänava ristmiku liikluslahendust muudeti selliselt, et Varraku tänavalt Punasele tänavale parempööret sooritades oleks lõikumise nurk suurem. See tagab parema nähtavuse sõidukijuhtidele, kes liiguvad kõrvalteelt peateele. Ristmikule on projekteeritud täringukividest laiendus, mis on sõiduteest eraldatud graniitäärekiviga kõrgusega 3 sentimeetrit. Samuti on nihutatud olemasolevat ülekäigu rada 10 meetrit J. Smuuli tänava suunas.

Taastusremonttööde käigus said uue katte nii sõidutee, kõnniteed kui kergliiklustee, asendati amortiseerunud äärekivid, parendati sademevee ärajuhtimise lahendust ning taastati haljastus. Rajati täiendavad parkimiskohad. Jalakäijate liiklusohutuse tõstmiseks rajati olemasolevatele ülekäikudele ohutussaared.

Remonditud tänavalõigu pikkus on 1400 m. Ehitustööde maksumuseks kujunes 1,1 mln eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles