Kooliaasta alul on Pärnu maanteel väga kitsas

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehituse tõttu on Tallinnas Pärnu maanteel ummikud.
Tee-ehituse tõttu on Tallinnas Pärnu maanteel ummikud. Foto: Sander Ilvest

1. septembril on Tallinnas kõige kitsam liigelda Pärnu maantee viaduktil ning suurim liikluskoormus on Pärnu maanteel Viljandi maanteest kuni Järvevana teeni.

Hea uudis linlastele on, et lisaks juba avatud Narva maantee kõigile sõiduradadele on 1. septembrist liiklusele avatud ka Kaarli puiestee ja kõik Estonia puiestee sõidurajad. Võib juhtuda, et ilma tõttu ei jõuta esmaspäevaks Viru ringi töödega valmis, kuid sellegipoolest on ring avatud ja kõik toimib.

«Seal toimuvad trammide elektrikaablite paigaldustööd, mis peaksid olema valmis pühapäeva õhtuks. Kui ei peaks valmis jõudma, siis liiklejaid see siiski ei mõjuta,» ütles Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«Vabaduse väljaku juures käivad tööd peaksid valmis saama ja avatud pühapäeva lõpuks, kuni Liivalaiani ei tohiks mingit probleemi olla,» ütles Rüütelmaa. Probleem tekib Vineeri tänava ristil ja Pärnu maantee viaduktil, kus on avatud 1 + 1 sõidurada.

«Kõige suurem koormus jääb viadukti peale, see jääbki probleemiks. Enne  ja pärast viadukti on mitu sõidurada,» kommenteeris Rüütelmaa.

Kuna raudteeviadukt on pudelikael, siis Pärnu maanteele sissetulevad vood suunatakse Järvevana ja Tammsaare teele. «Soovitame vältida Pärnu maantee ja Tehnika viadukti ja arvestada sellega, et Pärnu maanteel Viljandi maanteest kuni Järvevana teeni on väga suur liikluskoormus,» ütles Rüütelmaa.

Liikluskorralduse osakonna juhataja tuletab meelde, et ka Pirita teel, Peterburi teel, Tartu maanteel, Pärnu maantee Männiku tee suunal, Rannamõisa teel ja mingil määral ka Keila maanteel on väga suur sõidukoormus.

«Inimesed elavad pisut linnast väljas ja üritavad jõuda kooli lapsi viima enam-vähem samal ajal,» selgitas ta liiklusseisakute põhjuseid. Keeruline on olukord ka Ehitajate teel, kus toimub Haabersti ristmiku ümberehituse esimene etapp.

«Seoses töödega on Ehitajate teel alates Kadaka Puiesteest Haabersti ringi suunas ka väga suured ummikud, aga seda pigem õhtusel ajal,» ütles Rüütelmaa. «Need, kes tahavad Haabersti ringile saada, peavad tegema jõnksu Õismäelt,» andis Rüütelmaa teada.

Parkimine ja sebra

•    Seoses USA presidendi visiidiga on 1. septembri õhtust 3. septembri õhtuni parkimispiiranguid kesklinnas Estonia puiesteel Pärnu maantee ristmikust Teatri väljakuni, Teatri väljakul, Rävala puiesteel Liivalaia tänavast Kentmanni tänavani, Maakri tänaval, Kentmanni tänaval Rävala ja Estonia puiestee vahel, Sakala tänaval, Pronksi tänaval Tartu ja Narva maantee vahel ning Narva maanteel Pronksi tänava ristmikust Weizenbergi tänavani.

•    Munitsipaalpolitsei saadab inspektorid linnaosade keerulisema liiklusskeemiga ülekäiguradadele koolilaste liiklemist turvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles