Tallinna tühjad koolimajad on põlenud poolsada korda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe tee 130 tühjas koolimajas on toimunud rida põlenguid.
Õismäe tee 130 tühjas koolimajas on toimunud rida põlenguid. Foto: Tanel Jõeäär

Politsei ja päästjad nõuavad, et Tallinna linn võtaks midagi ette tühjalt seisvate endiste koolihoonetega, mida regulaarselt põlema süüdatakse.

2014. aasta jaanuarist alates on pealinna päästjad aadressil Õismäe tee 130 tulekahjusid kustutamas käinud 40 korral ja Akadeemia tee 30 majas üle 10 korra, selgub kirjast, mille Põhja päästekeskuse juht Priit Laos ja Põhja prefekt Kristian Jaani saatsid Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele.

«Tegemist on üha suureneva probleemiga ning tulekahjude arv nendes hoonetes tõuseb jõudsalt. Politsei hädaabinumbrile on tänavu Õismäe tee maja osas helistatud 129 korral, Akadeemia tee maja osas 81 korda, suurele osale kõnedest on järgnenud patrulli saatmine majadesse. Politsei on alustanud põlengute ja muude majades toimunud juhtumite uurimiseks mitu kriminaalmenetlust ning mitmeid väärteomenetlusi,» seisab eelmisel nädalal linnavalitsusse jõudnud kirjas.

Pärast kirja kohalejõudmist on Õismäe tee 130 koolimajas olnud veel kaks tulekahju.

Üleeile, 16. septembril kell 21.38 teatati häirekeskusele taas tulekahjust Õismäe tee 130 mahajäetud koolimajas, kus põles hoone neljas korrus. Eile kell 20.41 sai häirekeskus jälle teate tulekahjust samal aadressil. Seekord põlesid kaks ruumi mahajäetud koolimaja kolmandal korrusel. Tulekahju arvatav tekkepõhjus on taaskord süütamine.

Laos ja Jaani juhivad oma kirjas linnapea tähelepanu sellele, et mainitud hooned on sagedaste tulekahjude tagajärjel muutumas järjest ohtlikumaks nii objektil ebaseaduslikult viibijatele kui ka päästjatele ja politseinikele. Samuti kulub nende hoonete kustutamisele suur osa päästeressurssi, mis toob kaasa elupäästevõimekuse ajutise languse Tallinnas.

«Soovime Tallinna linnavalitsuselt tegevuskava kõnealuste hoonete ohutuks muutmise osas ning palume kindlasti võtta kasutusele kõik võimalikud meetmed, et need hooned kas lammutataks või kasutusele võetaks,» lõpetavad nad oma kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles