Muuseum lömastab annetuste nimel Eesti ainsa tankiga autosid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ilmus ühe Eesti kuulutusteportaali koduleheküljele müügikuulutus, kus müüakse 2500 euro eest punast Volvo sõidukit, millest on tankiga üle sõidetud. Lähemal uurimisel selgus, et tegemist on muuseumi reklaamkampaaniaga.

Kuulutuses sisalduva info kohaselt sõitis auto vastassuunas ühesuunalise tee lõigul, mille tulemusena toimus plekimõlkimine vastutuleva tankiga T34-85. Ühesuunaline tee asetseb Lagedil Muuseumi tee 6, kus asub Eesti Vabadusvõitluse Muuseum.

Kuulutuse postitaja Andres Nõmme sõnul on tegemist reklaamiga ning muuseum ootab tegelikult annetusi Eestis ainukese sõitva Nõukogude Liidu tanki hooldamiseks. Tank T34-85 osales sellel suvel «1944» filmi võtetel ning selle liikumasaamiseks kulutati 700 töötundi.

Mõte tankiga autost üle sõita sai alguse, kui muuseumi territooriumil toimus 20. augustil suur perepäev ning korraldaja Triinu Tõrs mõtles, mida teha järgmisel perepäeval ja tuli mõte tankiga üle auto sõita. 

Seda, kuidas tank autodest üle sõidab, saavad külastajad muuseumis oma silmaga näha järgmise aasta 20. augustil. Tankiga ülesõit oli muuseumi reklaam, aga samas 20. augusti proov, kuna varem ei ole keegi Eestis tankiga üle auto sõitnud. Eesti Vabadusvõitluse Muuseum asub Lagedil, Muuseumi tee 6.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles