Tallinn jagab raevanglat õigusjärgse omanikuga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaturu kael.
Vanaturu kael. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Linnavalitsus jõudis õigusjärgse omanikuga kokkuleppele, mis tagab muuseumina kasutusel oleva endise raevangla avalikku kasutusse jäämise.


Kokkuleppe kohaselt tagastatakse õigusjärgsele omanikule osa aadressil Vanaturu kael 8, 10 asuvast hoonest, teatas Raepress.

Mõlema hoone tagastamise taotluse lahendamine on komplitseeritud, kuna neil kinnistutel õigusvastase võõrandamise ajal asunud hooned on restaureerimis- ja rekonstrueerimistööde käigus ühendatud naaberkinnistutel asuvate hoonetega. Ühes tagasi taotletavatest hoonetest asub Tallinna linnamuuseumi filiaal – fotomuuseum.

«Selle hoone tagastamine kahjustaks muuseumi arengut ning ei teeniks üldsuse huve,» tõdes abilinnapea Eha Võrk. «Määramatus hoonete tulevase omandiõiguse osas takistab aga arenguplaanide tegemist. Linnavolikogu tegi küll vabariigi valitsusele taotluse jätta see hoone tagastamata, ent rahandusministeerium peatas selle taotluse menetlemise.»

Võrgu sõnul on otstarbekas lahendada tekkinud olukord mõlemale osapoolele vastuvõetaval viisil ning see eesmärk läbirääkimiste teel ka saavutati. «Läbirääkimiste tulemusena nõustus õigustatud subjekt loobuma fotomuuseumile koduks oleva hoone tagastamise nõudest,» ütles Võrk.

Õigusjärgne omanik loobub Raekoja tänav 6 asuva õigusvastaselt võõrandatud vara tagastamise nõudeõiguse teostamisest ja soovib selle kompenseerimist. See võimaldab kindlustada Fotomuuseumi tegutsemise ja säilitab linna omandis terviklikuna väärtusliku keskaegse hoonetekompleksi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles