Fotod ja video: Vahipataljoni ajateenijad kolivad ümber Miinisadamasse

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avati Vahipataljoni uus kasarmu, mis asub Tallinnas Miinisadamas, vastselt renoveeritud endises miinilaos.

Kasarmus hakkavad elama 340 Vahipataljoni ajateenijat, samas asuvad ka nende õppeklassid ja varustuselaod. Samuti paiknevad hoones mereväe tuukrite tööruumid. Lisaks renoveeriti kasarmu külje all olev osa Miinisadama kaist.

Nooremseersant Usina sõnul on poistel uues majas varasemast märksa paremad elutingimused. «Võrreldes varasemaga on see nagu viietärnihotell, siin on kõrged laed ja palju ruumi. Hea on see, et siin on pikemad voodid, siis on ka pikematel poistel vähe mugavam magada,» ütles ta.

Kaitsevägi loobub lähiaastatel Tallinnas asuvatest Marja ja Rahumäe linnakutest ning seal paiknenud üksused kolivad ümber uutesse ehitistesse Ämaris ja Miinisadamas. Seoses kolimistega saab läbi ajastu, kus ajateenijad elasid Nõukogude-aegsetes kasarmutes.

Vastselt renoveeritud kasarmuhoone ehitati I maailmasõja ajal miinilaoks, aegade jooksul on seal asunud nii laod, allveelaevade töökoda, õppe-, elu- kui ka staabiruumid. 

Vahipataljoni ajateenijad kolivad linnakust välja 27. märtsiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles