Elsa kostüümis teatritöötaja jälitas paljajalu taskuvarast

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekuninganna Elsa.
Lumekuninganna Elsa. Foto: AP

Laupäeval sattus Teoteatri töötaja peale kostüümilaenutusse tunginud taskuvargale ning asus teda paljajalu mööda Kalamaja tänavaid jälitama.

Teoteatri töötaja Mari (nimi muudetud – toim) viis Vana-Kalamaja 9a asuvates teatriruumides laupäeval läbi laste sünnipäeva, mis lõppes taskuvarga jälitamisega Kalamaja tänavatel.

Mari viis lastele Teoteatri ruumides läbi mänge ja otsustas, et läheb võtab kõrvalasuvast kostüümilaenutusest uusi mänguvahendeid, ent leidis eest taskuvarga, kes tema käekotis sobras.

«Kuna ma alguses ei saanud aru, kellega on tegemist – äkki mõne lapse isa – siis küsisin temalt, mida ta teeb siin,» kirjeldas Mari.

Meesterahvas tegi selle peale paar aeglast sammu ning põgenes naise selja taga olevast uksest tänavale. Mari oli sellel hetkel tardunud ega suutnud taskuvarast kraest kinni krabada, kuid asus teda jälitama.

«Jooksin talle oma paruka ning Elsa kostüümiga järele,» ütles Mari. «Nägin, et teisel pool teed on inimesed. Hakkasin selle peale röökima «Varas! Varas!» ja et helistage politseisse. Lõpuks pööras ta Tööstuse tänava hoovi ning sinna ma ei julgenud talle enam järele minna. Mõistus hakkas kuidagi tööle ja siis ma mõtlesin, et oma laupäeva ma kuskil Kalamaja kuuride vahel lõpetada ei taha.»

«Kuna ma olin kostüümis, siis inimesed võisid mõelda, et tegemist oli mingite filmivõtetega,» lisas ta ja tänas inimesi, kes politseisse helistasid.

Taskuvaras varastas naise kotist sularaha. Kuigi laua peal oli telefon ja võtmed, siis neid ta ei puutunud. Varas on umbes 190 cm pikk ja sportliku kehaehitusega.

Põhja prefektuuri koerapatrull pidas tänu tähelepanelikelt inimestelt saadud isikukirjeldusele kinni 26-aastase varguses kahtlustatava mehe. Mees viidi ütluste andmiseks ja edasisteks menetlustoiminguteks Kesklinna jaoskonda. Kinnipeetu juurest leiti sularaha, mis võis olla pärit Teoteatrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles