Galerii: Keila kool kolis uude majja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keila kooli õpilased ja õpetajad moodustasid uue koolihoone avamise puhul katkematu inimketi läbi Keila linna vanast koolimajast uue õppekorpuseni.


Käest kätte anti edasi hulk kooli ajaloos olulisi esemeid, sealhulgas koolikell. Viimase asjana kruviti vana koolimaja seinalt maha kooli silt ja viidi see pidulikus rongkäigus uue koolihoone juurde. Seal oli rongkäiku ees ootamas väärikas seltskond eesotsas president Toomas Hendrik Ilvese ja Harju maavanema Ülle Rajasaluga.

«Kool on see, mis on võimaldanud meil püsida rahvana. Koolist tulnud inimesed jõudsid oma haridusega välja selleni, et me võiksime olla iseseisvad ja elada iseseisvas riigis. Ja täna me võime nentida, et meie uue vabaduse ajal on iga uus kool meile üks vabaduse monument. Sest mis see kool muud on kui tõestus, et me saame elada omal maal, kõneleda ja saada haridust omaenda keeles, ilma kellegi teise juhtimiseta. See ongi iseseisvus ja see kool siin on minu meelest üks väga ilus monument meie vabadusele ja iseseisvusele,» ütles president kooliperele peetud kõnes.

Teisipäeval ehitaja poolt Keila Hariduse Sihtasutusele üle antud õppekorpuses algab õppetöö tuleva aasta 10. jaanuaril. Sihtasutus loodi Keila linnavolikogu otsusega 2007. aastal eesmärgiga juhtida efektiivsemalt Keila haridust, ühendada organisatsiooniliselt kaks eesti õppekeelega kooli ning rajada Keilasse uus koolihoone.

Keila Koolis õpib 1307 last 50 omavalitsusest. Uus koolihoone valmib täies mahus 2011. aasta septembriks, kus lisaks koolile alustavad tööd ka Harju maakonnaraamatukogu ja Keila muusikakool.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles