Harjumaa aukodaniku tiitli pälvis Jaan Manitski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Manitski.
Jaan Manitski. Foto: Egert Kamenik

Harju maakonna aukodanik 2011 on Jaan Manitski, kes pälvis tiitli oma erakordse panuse eest Viinistu küla arendamisse.

«Otsustavaks sai Jaan Manitski laiapõhjaline tegevus. Alates kultuurivaldkonna arendamisest, oma kodukandi aktiveerimisest kuni eduka äritegevuseni teistel aladel,” sõnas Harju maavanem Ülle Rajasalu.

Manitski on saanud 2005. aastal presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi kohaliku elu edendamise eest ning pälvinud 2006. aastal Harjumaa Kultuuripärli tiitli.

Lisaks tänab maavanem sel aastal ka dirigenti Harry Illakut ning Kristiina Liivikut panuse eest Harjumaa Noorte Puhkpilliorkestri tegevusse ja Harju maakonna eduka esindamise eest rahvusvahelisel puhkpilliorkestrite festivalil Prahas.

Aukodaniku vapimärgi annab maavanem üle järgmisel teisipäeval Eesti Vabariigi 93. aastapäeva pidulikul vastuvõtul Saku mõisas.

Aukodaniku vapimärki on välja antud kahel korral. Aastal 2009 pälvis selle dirigent Eri Klas ning eelmisel aastal Eesti Vabadusvõitluse Muuseumi asutaja ja juht Johannes Tõrs.

Harju maakonna aukodanikuks nimetatakse isik, kes oma silmapaistva töö ja tegevusega on kaasa aidanud maakonna arengule, samuti teiste saavutuste eest, mis on eeskujuks ühiskonnas. Aukodaniku kandidaadid esitab maavanemale vastav komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles