Karkudega linnaosavanem käis Nõmme tervisekeskust testimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpallimängus jalga vigastanud ja kipsis ringi liikuv Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra isiklikult käis täna renoveeritud tervisekeskuses proovimas, kuidas hoones karkudega ühelt korruselt teisele pääseb.

«Kui siin lifti poleks, oleksin pidanud neljandale korrusele jõudmiseks ikka mitu korda puhkama,» ütles Vakra täna keskpäeval enne tervisekeskuse lindi läbilõikamist. «Ratastooliga liikumiseks on samuti kõik tingimused olemas ning ehitaja oli isegi nõus kaldtee ringi tegema, et oleks lihtsam uksest sisse sõita.»

Umbes aasta kestnud Nõmme tervisekeskuse renoveerimise käigus sai hoone neljanda korruse juurde. Põhjalikult tehti korda ka kelder, kus nüüd paigenevad tehnilised ruumid, keskuse töötajate riietusruumid ning dušš.

Lääne-Tallinna keskhaigla juht Boris Kirt mainis, et maja sai kokkuvõttes juurde 400 ruutmeetrit põrandapinda. Võrreldes varem hoones asunud Nõmme polikliinikuga on kabinetid avaramad ja valgusküllasemad. Täiesti uudne asi on digitaalne registratuur, mida pole mitte kuskil mujal Eestis. Selles mõttes on Nõmme tervisekeskus Kirti sõnul täielik pioneer. Peale moodsa aparaadi saavad patsindid registratuuris loomulikult asju ajada ka leti ääres teenindajaga suheldes.

Täna oli tervisekeskus veel suhteliselt tühi. Kohale oli jõudnud neli hambaarstitooli, mis ootavad töökorda seadmist. Samas saab teha ka hammastest röntgenpilte. Mõnes esimese korruse kabinetis olid koha sisse võtnud tohtrid, kes paari tunni jooksul kõigi soovijate vererõhku mõõtsid. Samas majas asuv apteek ei olnud küll veel lahti, aga vererõhutablette ning südant tugevdavat seerumit pakuti küll. Täielikult avatakse tervisekeskus patsientidele 1. aprillist.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson avaldas tänasel avamisel lootust, et mitmel korrusel paikevatesse perearstikeskustesse leiavad jälle tee arstid, kes seal ka varem töötasid.

Martinson mainis, et hoone neljandal korrusel alustab tööd ka Tallinna esimene munitsipaalne perearstikeskus, kus hakkab tööle neli arsti, kes leitakse 19. märtsini kestva konkursi korras.

Abilinnapea sõnul asutas linnavalitsus munitsipaalse perearstikeskuse osaühingu, mida juhib Eve Karmo, endine Tallinna haigekassa direktor. Arstid ise mingite haldus- ega majandusküsimustega tegelema ei hakka.

«Linn rahastab täiendavalt seda perearstikeskust, et patsiendid saaksid arsti vastuvõtule tulla ka laupäeviti ning oleks võimalik koduvisiite teha,» ütles Martinson. «Tahame ka pediaatri siia tuua. Nõmmel kujuneb seega välja Tallinna esimene linna perearstikeskus, kuid samasugused keskused tahame luua igasse linnaossa. Esialgu peame aga esimesega hakkama saama. Pean ütlema, et Nõmme elanikud on väga huvitatud niisugusest perearstikeskusest.»

Nõmme tervisekeskuse renoveerimine läks maksma 17 miljonit krooni, töid tegi Fund Ehitus. Peale perearstide hakkavad hoones tööle ka naistearst, kardioloog ja teised eriarstid, saab teha diagnostikat ning taastusravi. Kohapeal võetakse ka verd, kuid analüüsid tehakse Lääne-Tallinna keskhaiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles