Tallinna linnapea infotelefoni eest maksab linnalt miljoneid kroone saanud firma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiseelsel perioodil levima hakanud abipaketi teavitusmaterjal.
Valimiseelsel perioodil levima hakanud abipaketi teavitusmaterjal. Foto: Toomas Huik

Linnapea infotelefoni eest maksab linnalt miljonite kroonide ulatuses tellimusi saanud firma Midfield, kelle kliendiks on Keskerakond.


Esialgu töötab Keskerakonna valimispropagandat edastav Tallinna linnapea infotelefon vaid valimiste eel. «Aga kui on näha, et selle vastu on suur huvi, siis jätkame ka pärast valimisi. Telefoni töös hoidmine maksab ca 240 eurot kuus,» ütles Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Infotelefoni reklaamid ajakirjanduses maksab kinni erakonna kontor. «Nii teostuse kui reklaamide eest tasub Eesti Keskerakond ja OÜ Midfield vastavalt Keskerakonna tellimusele. Kokku on nimetatud projektile ostetud reklaami 10 000 euro eest,» teatas Pukk.

Küsimusele, kas infotelefoni ei peaks eksituste vältimiseks nimetama Keskerakonna või siis Keskerakonna esimehe infotelefoniks, vastas Pukk, et Edgar Savisaar on teatavasti ka Tallinna linnapea ja seetõttu olevat kõik korras.

OÜ Midfield, mille omanik on Keskerakonna kampaaniameister Paavo Pettai, on saanud linnalt suuri summasid Tallinna abipaketi reklaamikampaania eest. Samuti sai Midfield möödunud aastal mitu miljonit krooni sihtasutuselt Tallinn 2011 kultuuripealinna turunduskampaania läbiviimise eest. Sihtasutust Tallinn 2011 juhib keskerakondlane Jaanus Mutli.

Midfieldi edu kohta linna tellimuste hankimisel esitas viimasel volikogu istungil arupärimise reformierakondlasest linnavolinik Ants Leemets. «Kuidas on võimalik, et kogu aeg võidab kõik linnavalitsuse poolt tellitud reklaamikampaaniad üks firma, antud juhul siis osaühing Midfield? Ja sellest tulenevalt me siis küsimegi, kuidas see asi ikkagi saab olla nii, et korraldad, korraldad, aga alati võidab üks firma, mida juhib siis Pettai? See on mingi kaval konkurss, ma arvan,» ütles Leemets arupärimist üle andes.

Linnapea Edgar Savisaar kinnitas arupärimisele vastates, et Tallinna teise abipaketi teavitus- ja kujundustööde hankel osales peale Midfieldi veel kaks firmat ning kõik hankega seotud dokumendid olevat riigihangete registri kaudu huvilistele kättesaadavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles