Sotsiaaldemokraadid: Tallinna TV raha lastele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV.
Tallinna TV. Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraadid teevad ettepaneku suunata lisaeelarves Tallinna TV ülalpidamiseks mõeldud raha lasteaedade ja huvihariduse eelarve suurendamiseks.


Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul on uskumatu, et olukorras, kus lasteaiad kiratsevad ja toetus erahuvikoolidele on jätkuvalt nullis, soovib linnavalitsus tõsta Tallinna TV eelarvet veel tervelt 1 150 410 euro võrra.

«Linnavalitsus venitas lisaeelarve esitamisega, tulles Tallinna TV kulude hullumeelselt kasvu taotleva eelnõuga välja alles valimiste järgsel kolmapäeval. Keskerakond kartis rahva meelepaha. Ja see kartus oli igati põhjendatud, sest nii lasteaednikud kui lapsevanemad ootavad linnalt hariduskuludeks lisaraha eraldamist. Praegusel linnavõimul on aga teised prioriteedid,» ütles Juske.

Sotsiaaldemokraadid esitavad lisaeelarve eelnõusse muudatusettepanekud, mis suurendaksid lasteaedade tegevuskulusid 639 386 euro ja lasteaedade remondifondi 191 816 euro võrra, linnapoolse toetuse taastamiseks erahuvikoolidele eraldataks aga 319 693 eurot.

Kõnealuste ettepanekute katteallikaks on Tallinna TV eelarverida. «Tänaseks on juba tuhanded tallinlased nõudnud sotsiaalvõrgustikes Tallinna TV-le suunatava raha eraldamist lasteaedadele. Loodetavasti leidub siiski ka Keskerakonna terve mõistusega inimesi, kes samamoodi mõtlevad,» märkis Juske.

Hetkel kehtivas linnaeelarves on Tallinna TV-le eraldatud 766 940 eurot. Lisaeelarve peab läbima linnavolikogus kolm lugemist. Neist esimene on kavas 24. märtsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles