AS Tallinna Vesi nõukogu koosseis muutus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Vesi veepuhastusjaam Ülemiste järve ääres.
AS Tallinna Vesi veepuhastusjaam Ülemiste järve ääres. Foto: Toomas Huik

AS Tallinna Vesi aktsionärid United Utilities ning Tallinna linn otsustasid kutsuda Ettevõtte nõukogust tagasi nõukogu liikmed Andrew Prescotti ja Ardo Ojasalu ning nimetada uuteks nõukogu liikmeteks Philip Aspini ja Toivo Tootseni.


Tallinna linnavalitsus otsustas täna kutsuda AS Tallinna Vesi nõukogust tagasi Ardo Ojasalu ning määrata nõukogu liikmeks Toivo Tootseni, teatas ettevõte. United Utilities’i poolt määratud Andrew Prescott kutsutakse nõukogust tagasi 28. aprillil ning Philip Aspin määratakse United Utilities poolt nõukogu liikmeks alates 29. aprillist 2011.

Toivo Tootsen on Tallinna linnavolikogu liige ning kuulus saadikuna IX, X ja XI Riigikogu koosseisu. Varem on Toivo Tootsen olnud Ajakirjanike Liidu esimees ja aseesimees ning töötanud Eesti Raadios ja Eesti Televisioonis ajakirjanikuna. Toivo Tootsen on ka AS-i Tallinna Autobussikoondis nõukogu, Kaitseliidu vanematekogu ning Keskerakonna liige. Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Instituudi näitejuhtimise alal ning Tartu Riikliku Ülikooli eesti keele ja kirjanduse alal. Toivo Tootsen ei oma AS-i Tallinna Vesi aktsiaid.

Philip Aspin on United Utilities Group’i rahandusjuht ning on varem töötanud North West Wateris. Ta on pidanud mitmeid ameteid United Utilities Group’i finantsvaldkonnas. Rahandusjuhina vastutab ta United Utilities Groupi rahastamise, finantsriskide juhtimise ning rahandustegevuse eest. Philip Aspin sai enne United Utilities’iga liitumist vannutatud audiitoriks KPMGs ning on Finantsjuhtide Liidu liige. Philip Aspin ei oma AS-i Tallinna Vesi aktsiaid.

AS-i Tallinna Vesi põhikirja kohaselt on United Utilities (Tallinn) BV-l kui AS Tallinna Vesi suuraktsionäril (35,3% aktsiatest) õigus määrata kaks AS-i Tallinna Vesi nõukogu liiget ja Tallinna linnal kui teisel suuraktsionäril (34,7%) on õigus samuti määrata kaks nõukogu liiget. United Utilities (Tallinn) BV-l on ka õigus esitada kaks valitavat nõukogu liikme kandidaati ning Tallinna linnal on õigus esitada üks valitav nõukogu liikme kandidaat AS-i Tallinna Vesi aktsionäride üldkoosolekule, mis valib lisaks ka kaks sõltumatut nõukogu liiget.

Alates 29. aprillist 2011 on AS-i Tallinna Vesi nõukogu liikmeteks Robert John Gallienne, Leslie Anthony Bell (United Utilities), Simon Gardiner (United Utilities), Philip Aspin (United Utilities), Rein Ratas (Tallinna linn), Toivo Tootsen (Tallinna linn), Deniss Boroditš (Tallinna Linn), Mart Mägi (sõltumatu) ja Valdur Laid (sõltumatu).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles