Rabajooks avab Tallinnas südamenädala

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabajooksu start eelmisel kevadel.
Rabajooksu start eelmisel kevadel. Foto: Kerstin Sonts

Rahvusvaheline  südamenädal avatakse pühapäeval  Harku rabas toimuva   tavapärase rabajooksuga, mis seekord toimub juba 75. korda. Tänavu tähistatakse  südamenädalat üle riigi  17.- 24. aprillini.

Rabajooks pikkusega 6,3 kilomeetrit saab stardi Pääskülas, Suvila ja Kalda tänava ristmiku läheduses. Esimene ühisstart antakse kell 11 ja järgnevad stardid on iga viie  minuti tagant kuni kella 12ni.

Kolmas start, mis on südamenädala puhul mõeldud käijatele ja kepikõndijatele,  antakse kell 11.10.
«Südamenädala eesmärk on panna inimesi mõtlema oma liikumisharjumustele ja südametervisele ning rabajooksu taolistel massiüritustel on selles osas kahtlemata oma positiivne mõju,»  märkis abilinnapea Merike Martinson. 

Rabajooksu stardipaiga juures asuvas südametelgis nõustavad osalejaid südametervise spetsialistid ning oma atraktiivsest liikumissarjast annab ülevaate «Käi jala!» meeskond.

Kõik  raja läbinud osalejad  saavad  kingituseks südamenädala liikumispäeviku, esimesed 1300 ka  tavapärase rabajooksu vimpli ja loosiõnne korral eriauhinna. Eraldi  autasustatakse esimese ühisstardi kolme kiiremat meest, naist, poissi ja tüdrukut  (sündinud alates 1999.a.).

Osavõtjaid teenindavad riietumistelgid ja asjade hoiubuss koos abistajatega. Jalgrattaga kohaletulnutele on stardipaiga läheduses parkla, autod oleks soovitav parkida  Kalda tänava läheduses olevasse parklasse.

Kohalesõiduks sobivad  bussid 10, 20 ja 27 või elektrirong (Pääsküla peatus).
Rabajooksu  patroonideks on mitmevõistlejad Grit ja Grete Šadeiko. Rabajooks on kõigile osavõtjatele tasuta.

Ettevõtmist korraldavad Sweco Projekt, Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet ning Nõmme linnaosa valitsus. Täpsem info saab rabajooksu koduleheküljelt www.rabajooks.ee. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles