TOP-i planeeringu järgmine arutelu lükkub sügisesse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks visioon tulevasest TOP-i alast.
Üks visioon tulevasest TOP-i alast. Foto: arhiiv

Pirita TOP-i ja selle lähiala detailplaneeringu järgmine arutelu võib suure tõenäosusega toimuda pärast suvist puhkuseperioodi.


Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd ütles, et pärast märtsis toimunud arutelu on planeeringuga kõvasti tööd tehtud. Vahepeal küsis linnavaraamet ka kõigilt linna institutsioonidelt seisukohta selle kohta, kas TOP ja selle lähiala on neile vajalik oma funktsioonide täitmiseks. Üldiselt vastasid ametid eitavalt, vaid Pirita linnaosavalitsus leidis, et planeeritava maa võiks linnale omandada ning selle lõunapoolsesse ossa avalikult kasutatava haljasala rajada.

«Minu seisukoht on kogu aeg olnud selline, et riik võiks selle tagasi osta, kuna riik ta kunagi maha müüs. Või siis võiks linn selle tagasi osta, aga pigem võiks see maa olla avaliku sektori kui erasektori käes,» kinnitas Pirita linnaosavanem Tiit Terik.

«Ühest küljest mulle ei meeldi kohe üldse, et sinna kortermajad tulevad. Teisest küljest on volikogus kinnitatud üldplaneering ja üldplaneeringule see detailplaneering põhimõtteliselt vastab. Aga emotsionaalne vastuseis sellele planeeringule on meie majas endiselt püsiv,» nentis Terik..

Mänd lausus, et maa tagasiostmise otsustuspädevus on linnavolikogu käes. Järgmine arutelu korraldataksegi siis, kui on selgunud linnavalitsuse seisukoht Pirita linnaosa ettepaneku kohta ning kõikide asjast huvitatud isikute ettepanekud on läbi töötatud.

«Kui need asjad on klaarid, siis lepime kokku järgmise avaliku arutelu kuupäeva, aga enne seda tahame veel Pirita seltsidega asja arutada. Kui arutelu kipub sattuma väga jaanipäeva ja suvepuhkuste aega, siis kas seltsid on huvitatud sellest, et viia arutelu läbi enne suve või võtta endale rohkem aega ja lükata asi sügisesse,» rääkis Mänd.

«Oleme ka arendajaga seda arutanud ja temagi tahab vältida seda, et öeldaks, et arutelu tehti ebasobival ajal, kui paljud inimesed on linnast ära,» ütles peaarhitekt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles