Monaco vürst Albert II sõitis Eestist pärit elektriautoga Pobeda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Monte Carlo elektriautode ralli avaetapil Tallinna tänavatel osales kokku 15 sõidukit, millest kolm sõidab läbi kaheksa riigi Monte Carlosse välja.

Monaco vürst Albert II istus Estonia teatri ees Eestis valminud elektriauto Pobeda rooli ning jõudis umbes poole tunni pärast õnnelikult Rotermanni kvartalis finišisse.

Tavalise Pobeda elektriautoks ehitanud Meelis Merilo, kes koos vürsti ja tema turvameestega ralli avaetapi kaasa tegi, ütles, et Albert II sai auto juhtimisega hästi hakkama, mingeid tõrkeid ei tekkinud.

Estonia teatri ees seisnud elektriautosid oli täna kella kahe paiku tulnud uudistama hulgaliselt inimesi, kellest enamus püüdis saada võimalikult head kohta, et vürst Albertit ja ka kõiki teisi sõitjaid pildistada. Ralli avamist juhtis näitleja ning tuntud autohuviline Raivo E. Tamm, kes rõhutas, et nii võidusõit Tallinna avaetapil kui kõigil teistel etappidel käib mitte kiirusele, vaid sellele, kes ajaliselt kõige täpsemini finišisse jõuab.

Esimesena kell 14.10 startinud võistlusauto Tesla Roadsteri roolis oli Euroopa Parlamendi liberaalide fraktsiooni liige Walter Wimmer, tema kõrval istus kollasesse nahktagisse riietunud Kristiina Ojuland. See võistkond koos teisena startinud kaherattalise, kuid võimsa ja kuni 250 kilomeetrist tunnikiirust arendava elektrisõidukiga Zerotracer läbivadki kogu ralli Tallinnast Monte Carloni. Veel täna hommikul ei olnud teada, kas neile lisandub ka kolmas, puhtalt Eesti võistkond. See siiski tuli. Nimelt sõidab ralli lõpuni Team Estonia, reedel Helsingist algaval etapil juhib autot Tesla Roadster Eesti Telekomi juht Valdo Kalm. Edaspidi sõitjad vahetuvad.

Linnapea Edgar Savisaar, kes andis stardi esimestele võistlejatele, istus ise kaheksandasse autosse, Nissan Leafi, mida roolis Raivo E. Tamm. Sotsiaalminister Hanno Pevkur juhtis elektrilist Mitsubishit. Enne finišijoont jäi tema auto seisma. Minister ütles, et sõidukil pole häda midagi, lihtsalt aega tuli parajaks teha, et võimalikult täpselt lõppu jõuda ja esikoha eest heidelda.

Veel võis elektriautode roolis täna näha Eesti Energia juhti Sandor Liivet koos Maarja-Liis Ilusaga, Eleringi pealikku Taavi Veskimäge ning ralliässa Urmo Aavat.

Rotermanni keskuse väljakule saabus kõige täpsemalt ehk etteantud 34 minutiga kokku kuus ekipaaži, kellest auhinna sai kolm – Eesti Autospordi Liidu asepresident Marek Kiisa Teslal, Jaapani suursaadik Hideaki Hoshi Mitsubishil ning Sandor Liive Citroenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles