Glehni pargis taastatakse Kalevipoja ja krokodilli kujud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja kuju Glehni pargis.
Kalevipoja kuju Glehni pargis. Foto: Egert Kamenik

Täna sai ametliku kinnituse Glehni pargis asuvate Nikolai von Glehni loodud kujude «Kalevipoeg» ja «Krokodill» restaureerimine Nõmmele linnaõiguste andmise 85. aastapäevaks.


Kahe kuju restaureerimistööd toetavad Nõmme linnaosa valitsus, Tallinna kultuuriväärtuste amet ja Nõmme Heakorra Selts ning see läheb maksma 4213 eurot.

«Nikolai von Glehni ja tema pärandi väärtustamine on Nõmme linnaosale väga tähtis. Oluline on, et lisaks Glehni mälestussamba ja sinna juurde kujundatava Nõmme lipuväljaku rajamisele saaks lõpuks korda ka Kalevipoja ja krokodilli skulptuurid. Restaureerimine algab juba juuni teisel nädalal ja lõpeb 31. augustiks 2011. aastal,» rääkis linnaosavanem Erki Korp.

Kujude taastamise nimel on tehtud jõupingutusi alates 1988. aastast, mil Nõmme Heakorra Selts kuulutas välja korjanduse Kalevipoja kuju ennistamiseks. 1990. aastal avati skulptor Mati Karmini kavandite järgi tehtud «Kalevipoja» koopia. Seni viimase lihvi sai skulptuur 2000. aastal, mil Nõmme heakorra seltsi eestvõtmisel ja linnaosa rahaga tehti kujule põhjalik uuenduskuur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles