Mustamäe turul käib elu, Lasnamäel mitte eriti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe turu avapäev.
Lasnamäe turu avapäev. Foto: Mihkel Maripuu

Mais suure pidulikkusega avatud Mustamäe ja Lasnamäe turgusid eile vaatamas käinud Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu mainis, et kui Mustamäe kauplemiskoht on kenasti käima läinud, siis Lasnamäel tuleb veel palju vaeva näha.

«Võin nii öelda, et Mustamäe turg on hästi käima läinud ning jätab väga hea mulje,» ütles abilinnapea. «Kaupade sortiment oli erinev ja suur, inimesi liikus palju, koht on hästi valitud bussi- ja trollipeatuse juures. Ütleksin, et Mustamäe turg astub juba Nõmme turu kandadele.»

Lasnamäe turu kohta märkis Sarapuu, et selle asukoht ei jää inimeste liikumise teele. Seetõttu on ka ostjaid seal vähevõitu. Olukorda saaks parandada nii, kui sinna bussipeatus tekitada ja peale välilettide ehitada ka turuhoone, kus saab müüa liha ja kala. Selleks tuleb tõsist vaeva näha.

Lasnamäe linnaosavalitsus korraldab nädalavahetustel turu alal ka mitmesuguseid ettevõtmisi, et inimesi ligi meelitada.

Sarapuu sõnul külastas ta eile ka Balti jaama turgu ning jäi selle seisukorraga rahule, kuna kaubavalik oli mitmekesine ning territoorium puhas. Linnavalitsusel on mõte luua eelkõige munitsipaal- , aga ka pealinna kõigi teiste turgude tegevuse koordineerimise ja järelevalvega tegelev ettevõte, et seal oleks tagatud kord ja puhtus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles