Mustamäel Tehnopoli hoones kärgatasid plahvatused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeamet sai hommikul kell 11.02 teate, et Mustamäel asuvas Tehnopoli ühes hoones kostis plahvatusi ja puhkes põleng.


Kohale sõitnud päästjad selgitasid välja, et ühes hoones on plahvatanud lõhkepaketid. Esialgsetel andmetel hoones inimesi ei viibinud.

Demineerijad sõitsid samuti välja, ohuraadiuseks määrati 200 meetrit.

Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa ütles Postimees.ee`le, et firmal Fortestar on Tehnopolis väike labor, kus toodeti kaitseväele lõhkepakette, mis päris lõhkeainet ei sisalda. Esilagne uurimine on näidanud, et need paketid plahvatasidki ja tekitasid tulekahju.

Südmuskohal viibinud päästeameti päästetööde juht Kuno Tammearu ütles Kuku raadiole, et kohapeal toimus ka varing. Tulekahju on kontrolli alla saadud.

Päästeameti demineerijate sõnul said hoone konstruktsioonid tõsiselt kannatada ning hoone on varisemisohtlik. Mäealuse tänava ja Akadeemia tee vahelisel alal on liikluspiirangud.

Konsa sõnul oli tegemist vana hoonega, mis oleks nagunii paari kuu pärast lammutamisele läinud. Maja kuulub Tehnopolile. Plahvatus häiris ka teisi Tehnopoli hoonetes tegutsevaid firmasid. Skype töötajad läksid koju, kolmel firmal ei ole praegu elektrit.

Päästeameti teatel sai põleng kella 14-ks lokaliseeritud, õhusaastet ei ole. Inimesed võivad jälle kasutada ventilatsiooniseadmeid. Päästetööd jätkuvad.

Tallinna teaduspark Tehnopol on teadus- ja ärilinnak alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele.

Vaata videot põlengu tagajärjel tekkinud suitsusambast siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles