Kadrioru ajalooline supelasutus ehitatakse ümber korterelamuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriorus on viimastel aastatel mitmeid lagunenud hooneid lammutatud või taastatud.
Kadriorus on viimastel aastatel mitmeid lagunenud hooneid lammutatud või taastatud. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus võtab homsel istungil vastu Narva maantee 80 kinnistu detailplaneeringu, millega luuakse võimalus arhitektuurimälestiseks tunnistatud hoonete rekonstrueerimiseks ning neile maa-aluse ja kuni 4 maapealse korrusega juurdeehituse ehitamiseks.

«Tegemist on Kadriorus asuva kinnistuga, kus kunagi tegutses populaarne Georg Witte supelsalong,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Planeeritud 0,31 hektari suurune  maa-ala jääb Kadrioru miljööväärtuslikule alale ja Tallinna vanalinna muinsuskaitsealaga liituvasse vaatesektorisse, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Tegemist on linnaehituslikult tervikliku piirkonnaga, kus haljastatud kruntide keskele ehitatud hooned on kuni 4-korruselised. Kontaktvööndisse jäävad mitmed arhitektuurimälestised. Narva maantee on üks linna põhimagistraale, seega on planeeringuala linnakeskusega ja linna teiste piirkondadega väga hästi ühendatud. Lähim rekreatsiooniala on Kadrioru park ning Narva maantee ja Pirita tee merepoolsel küljel kulgevad kergliiklusteed.

Narva maantee 80 kinnistu detailplaneeringu lahenduse alusel on ette nähtud säilitada ja rekonstrueerida arhitektuurimälestiseks tunnistatud Georg Witte supelsalongi vannimaja ja selle juurde kuuluv majandushoone vastavalt muinsuskaitse eritingimustele. Säilitatavatele hoonetele on planeeritud juurde ehitada kuni nelja maapealse ja ühe maa-aluse korrusega hooneosa, millega  liidetakse kõik hooned üheks tervikuks.

Sisehoovis ühendatakse olemasolev hoone ja juurdeehitus klaaskatusega. Lähtutakse ajalooliste hoonete väärtusest ning vajadusest neid eksponeerida. Uus hooneosa loob ajaloolistele hoonetele selgesti eristuva väärika tausta. Hoonesse on kavandatud kokku kuni 17 korterit.

Ala heakorrastamine ning hoonete rekonstrueerimine ja kasutuselevõtt suurendab piirkonna elanike turvatunnet.

Narva maantee 80 kinnistu kuulub OÜ-le Kadrioru Kinnisvara. Detailplaneeringu koostas arhitekt Martin Aunin. Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 3. veebruari 2010 korraldusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles