Muusikaakadeemia plaanib laienemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikaakadeemia ja lähiümbrus.
Muusikaakadeemia ja lähiümbrus. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta vastu detailplaneeringu, mis loob võimalused Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia laienemiseks.

«Detailplaneering annab võimaluse rajada Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hoonele kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega juurdeehitus,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Ühtlasi võimaldab detailplaneering rajada Sakala tänav 11 krundil olevale hoonele kuni 2-korruselise peale- ja juurdeehituse ning näeb ette Sakala tänav 9 krundil oleva elamu säilitamise.
Planeeritud maa-ala asub kesklinnas Tatari, Sakala, Kentmanni ja Allika tänava vahelisel alal.

Rävala puiestee 16 kinnistul asub 1999. aastal ehitatud viie maapealse korrusega Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppehoone. Sakala tänav 17 / Tatari tänav 13 krundil ja Sakala tänav 11 krundil on kolme maapealse korrusega hoone ning Sakala tänav 9 krundil viie maapealse korrusega eluhoone.

Planeeritud maa-ala paikneb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis. Lisaks jääb ala muistsele asulakohale, mis on tunnistatud arheoloogiamälestiseks.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppehoonele kavandatud juurdeehitus on planeeritud krundi Sakala ja Tatari tänava poolsesse külge. Vahetult Sakala tänava äärde jääv hooneosa on kavandatud viie maapealse korrusega. Kontserdi- ja teatrisaali külastajatele on ette nähtud sissepääsud Sakala ja Tatari tänavalt.

1985. aastal toimus arhitektuurikonkurss muusikaakadeemia hoone terviklahenduse saamiseks. Detailplaneeringus kavandatud hoone osa oli võistlustöös ette nähtud rajada teises ehitusjärjekorras.

Õppehoone laiendamiseks detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Planeeringu koostas K-Projekt AS.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles