Tallinn teeb Arvo Pärdile parkimisel 95 protsenti allahindlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja Arvo Pärt.
Helilooja Arvo Pärt. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kavatseb kolmapäevasel istungil anda Tallinna vapimärgi kavalerile Arvo Pärdile käesolevaks aastaks 95 protsendiline parkimistasu soodustus Tallinna tasulisel parkimisalal parkimiseks.

Tallinna vapimärgi kavaler Arvo Pärt esitas taotluse ühele soodustusega parkimisloale Tallinna tasulisel alal parkimiseks, selgub korralduse seletuskirjast. Arvestades Pärdi heliloomingut, mis on rikastanud maailmakultuuri ja tugevdanud Eesti identiteeti, tegi komisjon ettepaneku taotlus rahuldada.

Tallinna volikogu määruse kohaselt võib parkimistasu soodustusi anda muu hulgas lähtudes avalikust huvist ja seda kuni saja protsendi ulatuses.

Tallinna linnavalitsus lõpetas tasuta parkimise lubade andmise ekslinnapeadele, endistele volikogu esimeestele ning teenete- ja vapimärgi kavaleridele tunamullu ning küsib neilt mullusest alates igakuist tasu. 2009. aasta lõpuni said need isikud auto parkimist võimaldavad soodusload tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles