Politsei alustas Tehnopoli plahvatuse uurimiseks kriminaalmenetlust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Tehnopolis
Tulekahju Tehnopolis Foto: Helen Naaber

Politsei alustas täna hommikul kriminaalmenetlust eile Mustamäel Tehnopoli teaduspargis toimunud plahvatuse ja tulekahju uurimiseks.

Menetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis puudutab lõhkematerjali käitlemise nõuete rikkumist, sõnas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik. Selle paragrahvi järgi süüdimõistmisel võidakse määrata rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

Kriminaalasjas kahtlusalust veel pole, sest menetlust alustati alles täna hommikul, lisas Tuulik.

Eile hommikul kell 11.02 kärgatasid Tehnopoli ühes hoones plahvatused ja puhkes põleng. Selgus, et ühes hoones olid plahvatanud lõhkepaketid ajal, mil inimesi hoones ei viibinud. Majas toimus ka varing ja hoone konstruktsioonid said nii tõsiselt kannatada, nii maja muutus varisemisohtlikuks.

Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa ütles eile Postimees.ee`le, et firmal Fortestar on Tehnopolis väike labor, kus toodeti kaitseväele lõhkepakette, mis päris lõhkeainet ei sisalda. Esialgne uurimine näitas, et need paketid plahvatasidki ja tekitasid tulekahju.

Konsa sõnul oli tegemist vana hoonega, mis oleks nagunii paari kuu pärast lammutamisele läinud. Maja kuulub Tehnopolile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles