Tallinn sihib Rohelise pealinna tiitlit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kadrioru park Tallinnas.
Pildil Kadrioru park Tallinnas. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Linnavolikogus kinnitatud Tallinna keskkonnastrateegia aastani 2030 võib tagada Tallinnale peatselt Euroopa Rohelise pealinna tiitli.

Pikaajalise keskkonnastrateegia eesmärk on parandada Tallinna linna loodus- ja elukeskkonna seisundit, tagada loodusressursside säästlik kasutamine ja linna areng keskkonda oluliselt kahjustamata ning looduslikku mitmekesisust säilitades.

Strateegia aastani 2030 kirjeldab meetmeid, mis aitavad säilitada looduse mitmekesisust, kujundada üle linna terviklikku haljastust, kaitsta veekeskkonda, parandada välisõhu kvaliteeti, vähendada jäätmeteket, tagada säästliku linnaruumi ja tervisliku,  linnaelanikele soodsa elukeskkonna.

Nende eesmärkide elluviimine peaks aitama täituda Tallinna kaval saada aastal 2018 Euroopa Rohelise pealinna tiitel.

Tallinna Keskkonnaameti koostatud dokumendi elluviimiseks valmib veel Tallinna keskkonnategevuskava aastani 2018, kus nähakse strateegiliste eesmärkide saavutamiseks ette konkreetsed tegevused, täitjad ja rahastamisallikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles