Savisaar peitis kesknoorte kostitamise töise jutu taha

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaare päevakavas oli täna parimate koolilõpetajate vastuvõtt Mustpeade majas. Üleeilne parteikaaslastest õpilaste tänamine linna residentsis oli ametlikult märgitud kui «nõupidamine referendiga».


Referent, kellega Keskerakonna esimees Edgar Savisaar üleeile ametliku teabe järgi kella 15st 17ni nõu pidas, on Keskerakonna noortekogu juht Jaanus Riibe.

Postimehele teadaolevalt peeti sel ajal nõu linna Roosikrantsi residentsis suupistete, klaverimängu ja Keskerakonda kuuluvate tublide koolilõpetajatega.

Riibe tunnistas, et tegemist oli Tallinna linnapea vastuvõtuga umbes 50 parimale koolilõpetajale. «Nende hulgas võis olla ka Keskerakonna noori,» ütles ta.

Samas ei uskunud referent, et kõik kohaletulnud tema parteikaaslased olid.

Küsimusele, kes selle ürituse eest maksis, erakond või linn, vastas Riibe, et «tegemist oli linnapea vastuvõtuga». Vastuvõtu toitlustus läks maksma 700 eurot.

Miks aga oli linnapea vastuvõtt töökalendris märgitud kui «nõupidamine referendiga»?

«Mina linnapea päevakava ei koosta. Seda on raske öelda,» lausus Riibe.

Tallinna linnavalitsuse nõunik Liina Oja ütles, et linnapea kava pannakse paika esmaspäeval ja selles võib toimuda muudatusi ning kõiki käike ei saagi minuti pealt kirja panna.

Samas nõustus ta, et 40 koolilõpetaja kokkukutsumine ei saanud toimuda vastuvõtupäeva hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles