Tallinn pole aasta jooksul teadetetahvleid püsti saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavoliliselt postile kleebitud kuulutused Tallinnas.
Omavoliliselt postile kleebitud kuulutused Tallinnas. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kuna linlased kipuvad oma kuulutusi kleepima aedadele ja postidele, lubas Tallinna linnavalitsus teadete jaoks paigaldada eraldi tulbad, kuid aasta jooksul pole suudetud neid püsti saada.

2010. aasta juulis sai Tallinna linnadisainer Urmas Kaldaru ülesandeks välja töötada linnaosadesse paigaldatavate erakuulutuste teadetetahvlite kujundus, linnaosavalitsused pidid välja valima teadetetahvlitele asukohad.

Linnavalitsuse esindaja Toomas Pirn ütles BNSile, et kuigi teadetetahvlitega tegeletakse, pole paraku siiani nende kujundust välja töötatud, rääkimata nende paigaldamisest.

«Tärminit, millal need valmis peavad olema, ei ole püstitatud, aga teema n-ö päevakorrast maas ei ole ja asjaga jätkuvalt tegeletakse,» ütles Pirn.

Kuulutustetahvlite paigaldamist venitavad tema sõnul kujundusega seotud probleemid ja tõik, et asjaga tegelevad mitmed ametkonnad.

«Eks neid küsimusi ja probleeme on mitmeid – linnakujunduse ja disaini koha pealt, samuti asukohtade osas, kuhu neid võiks paigaldada. On mitmeid ametkondi, kes teemaga kokku puutuvad, alates linnadisainerist, lõpetades linnaosavalitsustega,» põhjendas Pirn.

Senikaua kui kuulutustetulbad paberil kujunduse saavad ja seejärel linnaosadesse püsti pannakse, kehtib Pirni kinnitusel senine heakorraeeskiri, mis sätestab, et kuulutusi ei tohi iseseisvalt kleepida kuhu juhtub.

«Aga minu teada munitsipaalpolitsei kuulutuste kleepimise eest väga innukalt trahve teinud siiski ei ole,» lisas Pirn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles