Tallinna vägevamad jaanituled on tasulised

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli.
Jaanituli. Foto: Marge Hõim

Tasuta jaanituled süüdatakse jaanilaupäeval Tallinnas Stroomi rannas, Aegna saarel ja Lasnamäel Paeväljal. Raha eest saab lustida Nõmme spordikeskuses, Vabaõhumuuseumis ning Viimsis.

Kõige suurejoonelisem jaaniõhtu toimub Vabaõhumuuseumis, kus jaanitulede süütamise rongkäik hakkab liikuma kell seitse õhtul muuseumi peaväravast. Tuleloitsude ja pidukõnede saatel süttivad jaanituled kiigeplatsil, külaväljakul ja Kerase paltsil.

Kiigeplatsi tantsulava alustab kell 19 rahvapillimuusikaga. Poole üheksast alates annavad seal põhitooni Untsakad. Õhtu tipphetk on kaldapealsel lahtirulluv vaatemäng «Koit ja Hämarik», mis algab kell 23.30.

Külaväljaku jaanipidu toimub koos Leigaritega kella 19.30 – 23.30. Kerase platsi folgilava juurde on oodatud kõik, kellel soov kuulata pärimusmuusikat. Jaanitule süütamist kell 19.40 saadab ansambel Sõsarõ. Kell 22.30 hakkab mängima ansambel Oort.

Kolga lasteõuel õpetatakse kella 19 - 22 lastele pärjapunumist. Kavas on ka vahvad mängud ja mõõduvõtmised. Rahvapillimees ja pillimeister Margus Veenre tutvustab kell 19.30 huvilistele eesti vanu rahvapille. Roosta pärisorjusaegse jaaniõhtu tegevused toimuvad kella 20 – 22. Wabariigiaegne jaanipäev on Härjapea – Kutsari talus. Nätsi tuuliku juures on üles seatud EÜE-lava, kus toimub kolhoosiaegne jaanipidu.

Vabaõhumuuseumi jaaniõhtu tavapilet maksab 11, sooduspilet 5,5 ja perepilet 22 eurot. Pileteid saab osta muuseumi mõlemas väravas, tagumises ainult sularaha eest.

Nõmme spordikeskuses aadressil Külmaallika 15a toimub jaaniõhtu kella 18 – 2. Esinevad ansamblid Smilers, Kukerpillid ning Tanel Padar & The Sun. Toimub ka Peeter Jõgioja suur tule- ja trummishow, samuti on kavas tavapärased jaanipäevamängud ning jõukatsumised. Mänge juhib Venno Loosaar.

Eelmüügist saab tavapileti üheksa ja sooduspileti kaheksa euroga. Kohapeal on hinnad vastavalt 10 ja kaheksa eurot. Eelmüügi pileteid müüakse Piletilevis ja Statoili tanklates.

Viimsi valla jaanituli süttib 23. juunil kell 21kohaliku vabaõhumuuseumi platsil mere ääres, õhtu algab aga juba kell 18. Esinevad ansamblid Svjata Vatra ja Regatt. Pilet maksab eelmüügist kuni 22. juunini seitse, kohapeal aga 10 eurot. Kuni 12-aastastele lastele on sissepääs tasuta.

Tasuta jaaniõhtu Stroomi rannas toimub kella 18 – 23. Esineb süldipänd XXL ning kella 18 – 20 tegeleb lastega Pipi.

Aegna saare sadamas süüdatakse lõke kell üheksa õhtul. Tantsuks mängib Talendijahi saatest tuntud lõõts- ja suupillivirtuoos Eduard Einmann. Osaleda saab rahvalikes mängudes nagu saapavise, pardijaht, kotijooks ja köievedu.

Lasnamäe tasuta jaaniõhtu toimub tavapärases kohas Paeväljal (Narva mnt. 129a) kella 18 – 3. Jaanituli süüdatakse kell 21. Õhtut juhib Samuil Golomb, esinevad Sergei Maasin, Siiri Känd, lastestuudio Diaposoon, laulustuudio Nupukesed ja paljud teised. Ohtralt tegevust on lastele. Pärast keskööd toimub huvilistele disko.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles