Arstiabi saab Tallinnas ka pühade ajal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka pühade ajal saab Tallinnas arstiabi.
Ka pühade ajal saab Tallinnas arstiabi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Võidupühal ja  jaanipäeval töötavad Tallinna tervishoiuasutused pühadeaegsel režiimil, hambapolikliinikus osutatakse esmaabiteenust, töötavad valveapteegid ja linna perearstikeskuses on laupäeval telefonivalve.

23. ja 24. juunil on tervisekeskused ja perearstikeskused suletud.

Tallinna munitsipaalperearstikeskuse arst on keskuse patsientide konsulteerimiseks telefonivalves 25. juunil kella 9 -13 telefonil 58013682.

Pühade ajal on erakorraliste tervisehäiretega haigetel võimalik pöörduda ööpäev läbi Tallinna haiglate erakorralise meditsiini osakondadesse Ravi tänav 18 ( Ida-Tallinna keskhaigla), Paldiski maantee 68 ( Lääne - Tallinna keskhaigla ),Tervise 28 (Tallinna lastehaigla) ja Sütiste tee 19 ( Põhja-Eesti regionaalhaigla).

Tallinna hambapolikliinik  (Toompuiestee 4)  töötab homme kuni kella 18ni ja  vastuvõtt on kogu polikliinikus. 23., 24.  ja 25. juunil  on polikliinik avatud kell 9-16 ja 26. juunil kell 9-15, osutatakse esmaabi ning vastu võtab kirurg.

Töötavad  Tallinna valveapteegid.

Tõnismäe  tänava apteek ( Tõnismägi 5) on avatud esmaspäevast reedeni kella 8 - 22 ja nädalavahetusel kell  10 - 22,  muul ajal on valveapteek. Vikerlase apteek (Vikerlase tänav 19)  on iga päev avatud kella 8 - 20, muul ajal valveapteek.

Hädaabitelefon, sh  kiirabi väljakutse on 112, töötab ööpäevane üleriigiline  perearsti nõuandetelefon 1220 ja iga päev kella  8 - 24 lastearsti abitelefon 1599.

Lisaks tuletab Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet meelde, et seoses algava puhkusteperioodiga tuleks  maakodudesse varuda vajalikke esmaabivahendeid kriimustuste, haavade ja villide raviks ( plaastrid, sidemed ja antiseptilist lahust), venituse, nikastuse, nihestuse raviks ( külmakott, külmageel, põletikku ja valu vähendav salv), puugi- ja putukahammustuse leevendamiseks ( teepuuõli, Vietnami salv, mentoolpiiritus), päikesepõletuse ja allergia leevendamiseks ( päikesekaitsekreem, jahutav geel ravimtaimedega), kõhuhädade leevendajad ( aktiivsüsi, Smecta pulber, probiootikumid, lahtistid ), peavalu, põletiku ja palaviku ravimid, sh mõelda ka laste ravimvormidele. 

Krooniliste tõbede põdejail ei tohiks oma rohukott suvekodusse ja reisile minnes mingil juhul maha ununeda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles