Taani kuninga aed saab korda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsitorn.
Neitsitorn. Foto: Silja Kaigu

Tallinna linnavalitsus otsustas täna korraldada konkursi Taani kuninga aia skulpuraalse lahenduse idee leidmiseks. Selleks on moodustatud ka žürii.

Žürii liige, Edgar Savisaare nõunik Jüri Kuuskemaa ütles tänasel pressikonverentsil, et Taani kuninga aed on Tallinnas eriti ainulaadne koht, kust legendi järgi langes 15. juunil 1219 taevast alla lipp, millest edaspidi sai Taani endale riigilipu. Selle ristilipu järgi on endale riigilipud kujundanud kõik Põhjamaa riigid.

«Taani aeg on Tallinna linnale arengu seisukohalt olnud väga oluline,» mainis Kuuskemaa. «Selle aja markeerimine Taani kuninga aias täiendava mälestusmärgiga on vajalik. Sinna võiks tulla omapärane memoriaal.»

Ta lisas, et Taani kuninga aia ümberkujundamiseks andis tõuke see, et Neitsitorn sai lõpuks Tallinna omaks. Tornis saab uuesti avada kohviku, aga kindlasti leiab seal koha ka Taani instituudi infopunkt.

«Üks huvitav loominguline aspekt on veel selles, et noor skulptor Hendrik Hansen on juba mõne aasta eest tulnud välja ideega, et Neitsitorni nime õigustamiseks võiks seal lähikonnas olla neitsi kuju, milleks ta on ka juba kavandi teinud,» ütles Kuuskemaa. «Kuna aga linna kord näeb ette, et avaliku ruumi dekoreerimisel kunstiga peab olema konkurss, siis see ongi ette valmistatud. Hea, kui saame uusi ideid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles