Esmaspäeval saabuvad Tallinna esimesed tantsupeolised

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljak.
Lauluväljak. Foto: Liis Treimann / Postimees

Laulupeo sihtasutusel oli algul plaan tuua osa lapsi Tallinnas 1. - 3. juulini toimuvale laulu- ja tantsupeole erirongiga, kuid see ettevõtmine osutus liiga keeruliseks ja jäi seega ära.

Laulupeo sihtasutuse kommunikatsioonijuht Sten Weidebaum kinnitas, et esmaspäeva hommikul hakkavad Tallinna saabuma suuremad rahvatantsijad, kelle esimene proov lauluväljakul algab täpselt keskpäeval. Teisipäeval lisanduvad neile ka väiksemad poisid ja tüdrukud. Kolmapäeval jõuab kohale umbes paarsada rahvamuusikut ning neljapäeval tulevad muud pillimängijad. Reedel ja laupäeval saabuvad suuremad ja väiksemad lauljad.

Weidebaumi sõnul osaleb seekordsel noorte laulu- ja tantsupeol umbes 25 000 lauljat ja pillimängijat ning natuke rohkem kui 8000 tantsijat koos saatjatega.

Tallinn, Viimsi vald ja Elektriraudtee on peolistele vastu tulnud, nii et neile on käepaela ettenäitamisel bussides, trammides, trollides ja elektrirongides sõitmine 27. juunist kuni 3. juulini tasuta.

Weidebaum mainis, et lauljate ja tantsijate vedamine Tallinnas on üpris keeruline ülesanne, kuid loodetavasti sujub kõik korralikult. Bussidele, millega lapsed maakondadest tulevad, on lauluväljaku kõigi kolme värava juurde loodud parklad. Kõige kitsam on Oru väravas. Bussid saavad parkida ka Eesti Näituste parklas.

«Lisaks sellele hakkab Viru keskuse lähedalt Tallinna poe eest käima lauluväljakule ka ekspressbuss, mis teenindab nii peolisi kui külalisi,» rõhutas Weidebaum. «Peo ajal sõidab Tallinnas ka kaunistustega laulupeotramm. Tahaks aga inimeste tähelepanu juhtida sellel, et kuna lauluväljaku juures napib parkimiskohti, siis on mõistlik peole tulla kas bussiga, jalgrattaga või jalgsi. Jalgratastele on mereväravas ka eraldi parkla.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles