Laulupeolised nälga tundma ei pea

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Artur Sadovski

Juba esmaspäeval Tallinna saabuvad noorte laulu- ja tantsupeo osalised saavad süüa nii oma ööbimiskohtades kui suures välisööklas Eesti Näituste kõige avaramas paviljonis.

Kõik väljastpoolt Tallinna ja Harjumaad saabunud laulja ja tantsijad ööbivad pealinna 52 koolimajas. Seega on enamus pealinna õppeasutusi peoliste teenindamisega hõivatud.

Laulupeo sihtasutuse kommunikatsioonijuht Sten Weidebaum mainis, et ka osa Harjumaa lapsi paigutatakse koolidesse, kuid tallinlased ööbivad ikka oma kodus.

Laste toitlustamine on küllaltki keeruline. Tantsijad teevad proove seitsmel erineval platsil ja lauluväljakul. Harjutusväljakutele viiakse lastele päeval toit ja vesi kohapeale.

«Alates teisipäevast alustab lauluväljaku kõrval Eesti Näituste kõige suuremas paviljonis tööd välisöökla, kus korraga saab einestada 2000 last,» ütles Weidebaum. «Hommiku- ja õhtusööki saavad peolised oma ööbimispaikades.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles