Tallinna vanalinna serval põles mitu hoonet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Inseneri ja Aia tänava ristmiku kvartalis põlesid teisipäeva õhtul elamu, majajäetud maja ja kuurid. Tulekahjus sai kergelt kannatada inimene, tugevate tule- ja veekahjustustega maja muutus elamiskõlbmatuks.

28. juuni õhtul kell 21.25 teatati häirekeskusele, et Tallinnas Aia tänaval põleb kahekordne puidust mahajäetud elumaja. Kui päästjad sündmuskohale jõudsid, selgus, et tules on kahekordne puidust elumaja, mahajäetud puitmaja sein ja nende kahe hoone vahel asuvad kuurid.

Päästjad alustasid tulekahju kustutamist ja inimeste otsinguid. Kell 22.07 oli päästjatel mahajäetud maja seina ja kuuride põlengule piir pandud. Jätkusid elumaja kustutustööd.

Päästjad lokaliseerisid tulekahju kell 23.03. Tund pärast südaööd 29. mail oli põleng peaaegu kustutatud, sündmuskohta kontrollisid veel Kesklinna komando päästjad.

Tulekahjus sai kergelt kannata inimene elumajast, kelle päästjad kiirabile üle andsid. Tugevaid tule- ja veekahjustusi saanud maja muutus elamiskõlbmatuks.

Tulekahju kustutasid põhi-, paak- ja redelautod Kesklinna, Nõmme, Pirita, Lilleküla. Kopli ja Mustamäe komandost. Töid juhtis Ida-Harju vanemoperatiivkorrapidaja.

Esialgse hinnangu kohaselt sai tulekahju alguse kuuridest, selle asjaolud selgitab kriminaaluurimine.

Mahajäetud maja Inseneri tänaval on põlenud varemgi, viimati tänavu 7. ja 8. mail.

Tulekahjus elukoha kaotanud inimestele korraldab majutuse Tallinna Kesklinna linnaosa valitsus, kui nad seda soovivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles