Laulu- ja tantsupeol valmib 106 400 kausitäit suppi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljanka
Seljanka Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Alates tänasest saavad laulu- ja tantsupeol osalejad lõunat süüa Eesti Näituste C-halli püstitatud välisööklas, kus peolistele keedetakse nädala jooksul supiks 22,4 tonni supipõhja ehk ligikaudu 106 400 kausitäit suppi.

Rohkem kui 22 tonnist supipõhjast valmistavad naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased, keda abistavad toidujagajatena ka kodutütred, Noored Kotkad kokku 106 400 kausitäit suppi.

Peo nädala jooksul aga ulatavad söögivalmistajad laulu- ja tantsupeo osalistele kuni 280 000 toiduportsu, sest just nii palju on jagatud välja toidutalonge. 

Väliköögi pealiku, Enno Teiteri sõnul on iga päev saavad peol osalejad valida nelja erineva supi vahel, milleks on laulupeo ametlikuks supiks valitud seljanka, mida valmistatakse kokku 9,2 tonnist supipõhjast.

Lisaks on menüüs hernesupp (8,2 tonni supipõhja), lihapallisupp (3,7 tonni supipõhja) ja rassolnik (1,4 tonni supipõhja).

Supi kõrvale saab leiba, mida kokku kulub pea seitse tonni. Magustoiduks on peolistele kohupiimakreemi (16 400 tk), jogurtit (18 000 tk), kohukesi (25 000 tk) ja jäätist (47 000 tk). 

Laulu- ja tantsupeo avamine ja esimene etendus toimuvad Tallinna Lauluväljakul sel reedel 1. juulil algusega kell 19, tantsupeo 2. etendus toimub 2. juulil kell 20 ja laulupidu 3. juulil ligikaudse algusajaga 13 (laulupidu algab siis, kui rongkäik lõpeb).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles