Riigikogu: sarnane silt oli Toompea lossil ka varem

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss.
Toompea loss. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Tallinna kultuuriväärtuste amet nõudis riigikogu kantseleilt aru ilma nende loata Toompea lossil paigaldatud sildi kohta, kuid parlamendi kinnitusel oli sarnane silt seal juba varem.

Riigikogu kantselei kinnitab oma vastuses pealinna kultuuriväärtuste ametile, et Toompea lossi fassaadil oli samade mõõtmete, kirjaviisi ja sama materjaliga teabekandja  juba varem.

Nüüd muudeti üksnes sildi teksti, asendades eestikeelne tekst Riigikogu kantselei ingliskeelse Parliament of Estoniaga.  Just sellel põhjusel ei olnud kirjaliku loa taotlemine muinsuskaitseametilt vajalik, seisab kantselei asedirektori Alar Pihli allkirja kandvas vastuses.

Kolmapäeval, 6. juulil saatis Tallinna kultuuriväärtuste amet riigikogu kantseleile kirja, kus taheti teada, miks on kultuurimälestisena kaitse all olevale hoonele paigaldatud ilma muinsuskaitseameti kirjaliku loata silt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles