Keeleinspektsioonil riigikogule etteheiteid pole

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Keeleinspektsiooni kinnitusel ei eksi Toompea lossi seinal asuv ingliskeelne silt «Parliament of Estonia» keeleseaduse nõuete vastu.

«Nad küsisid nõu, kas sildivahetus on kooskõlas keeleseadusega ja me vastasime, et  eestikeelsele sildile võib lisada võõrkeelse,» kinnitas keeleinspektsiooni nõunik Hele Pärn Postimees.ee’le. Nõuniku sõnul pöördus riigikogu nende poole pea aasta tagasi.

Kolmapäeval, 6. juulil saatis Tallinna kultuuriväärtuste amet riigikogu kantseleile kirja, kus taheti teada, miks on kultuurimälestisena kaitse all olevale hoonele paigaldatud ilma muinsuskaitseameti kirjaliku loata silt.

Riigikogu kantselei vastas pealinna kultuuriväärtuste ametile, et Toompea lossi fassaadil oli samade mõõtmete, kirjaviisi ja sama materjaliga teabekandja juba varem.


Nüüd muudeti üksnes sildi teksti, asendades eestikeelne tekst «Riigikogu Kantselei» ingliskeelse «Parliament of Estoniaga». Just sellel põhjusel ei pidanud riigikogu kantselei vajalikuks muinsuskaitselt kirjaliku loa taotlemist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles