Tallinna Vesi on oma tootmistulemustega rahul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Võrreldes mullu esimese poolaastaga peab Tallinna Vee juhtkond tänavu sama aja tootmistulemusi paremaks, kuna enamus võtmenäitajaid on paranenud ning klientide kõigi kaebuste arv ligi poole võrra vähenenud.

Vee kvaliteet on võrreldes mullu esimese poolaastaga tänavu jäänud sisuliselt samale tasemele, avariiliste etteteatamata veekatkestuste koguarv on aga langenud 269-lt 51-le.

Veekadu jaotusvõrgus on vähenenud 21,10 protsendilt 19,55-le. See näitaja ületab Tallinnaga kokkulepitud teenuse kvaliteedi taseme.

Tallinna Vee avalike suhete juht Priit Koff kommenteeris, et veelekete näitaja on üsna lähedal sellele optimaalsele tasemele ehk 18 protsendile, mida loetakse majanduslikult mõistlikuks.

«Võrdluseks olgu öeldud, et kümme aastat tagasi oli see näitaja kaks korda kõrgem – rohkem kui kolmandik veest läks torustikus kaduma,» märkis Koff. «Leketelt kokku hoitud vee kogus on võrreldav Tartu linna ööpäevase veetootmisega.»

Tallinna Vee tootmistulemused näitavad, et kliendikaebuste arv veesurve asjus oli mullu I poolaastal seitse, tänavu samal ajal aga 33. Koff selgitas ligi viiekordset selliste kaebuste arvu kasvu asjaoluga, et firma muutis kaebuste ja suhtluse registreerimise põhimõtteid. Kliendikontaktide arv veesurve osas on aastaga vähenenud 46 protsenti ehk 638-lt 341-ni, kuid võrreldes mullusega on rohkem kontakte ja igasugune kriitika loetud kaebusteks.

Numbrid näitavad, et kui mullu esimesel poolaastal purunes kanalisatsioonitorustik 55 korral, siis tänavu samal ajal oli purunemisi 71. Koff mainis, et kuna torustik on pikenenud, siis jääb purunemiste arv laias laastus 2010. aasta tasemele.

Kanalisatsioonitorustiku ummistusi oli mullu esimesel poolaastal 725, tänavu aga 578, vähenemine seega veidi üle 25 protsendi. Tänu investeeringutele tehnoloogiasse vastab reovee puhastusjaamast merre voolav vesi kõigile heitveele esitatud parameetritele. Täiendava puhastusetapi ehk biofiltri ehitus jätkub plaanipäraselt, filter avatakse tänavu 15. septembril.

Koff mainis, et kanalisatsioonitorustike ennetav survepesu ning pumplate korrashoid tagasid eelmisel kevadel toimetuleku lume sulamisest tekkinud suurveega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles