Ilves: keskkonnaküsimustes tuleb kuulata noorte häält

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Euroopa Noorte Kohtumine 2011: Jätkusuutlik Areng» avamine Tallinnas Raekoja platsil.
«Euroopa Noorte Kohtumine 2011: Jätkusuutlik Areng» avamine Tallinnas Raekoja platsil. Foto: Laura Oks / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves tervitas täna Tallinnas Raekoja platsil kogunenud rahvusvahelist noorteüritust «Euroopa Noorte Kohtumine 2011: Jätkusuutlik Areng».

Riigipea rõhutas, et keskkonna eest hoolitsemine on üha olulisem ning nimetas siin oluliste teemadena saasteprobleeme, kliimamuutusi ja energeetikat.

«Globaalsetele keskkonnaprobleemidele lahenduste leidmine nõuab koostööd rahvaste vahel ning samuti valitsuste, ettevõtjate ja kodanikuühiskonna ühist tegutsemist,» ütles Ilves.

Riigipea sõnul võib just noorte optimism ja entusiasm, avatus ja loomingulisus aidata jõuda lahendusteni, mis muudavad meie kõigi elukeskkonda paremaks.

«Noorte häält on vaja kuulata,» ütles president, julgustades noori püüdlema sellise maailma poole, milles nemad tahavad elada ning olema ambitsioonikad oma unistuste saavutamisel.

Sillamäe Lastekaitse Ühingu poolt koos partneritega korraldatud ja Euroopa Komisjoni poolt rahastatud rahvusvaheline «Euroopa Noorte Kohtumine 2011: Jätkusuutlik Areng» on Tallinnas toimuv noorte kohtumine, kus arutatakse noorteorganisatsioonide rolli kestliku arengu edendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles