Rattarändur otsib kultuuripealinnadest Euroopa ühtsust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Hollandlasest rattarändur Simon Wintermans lõpetas täna Tallinnas Raekoja platsil üle 2500 kilomeetri pikkuse rattaretke, millega ta ühendas tänavused Euroopa kultuuripealinnad Turu ja Tallinna.

46-aastane Ungaris elav hollandlane alustas Euroopa kultuuripealinnu ühendavate rattaretkedega eelmisel aastal, tänavu sõitis ta läbi Soome, Venemaa ja Eesti, vahendab ERR Uudised.

Oma teekonna eesmärgiks peab Wintermans sportliku ja loodussõbraliku reisimisviisi propageerimist ning kultuuripealinnadele tähelepanu juhtimist, samuti otsis ta vastust küsimusele, kas Euroopa ühtsus eksisteerib.

Kogu reisi jooksul ööbis rattur hotellis vaid paar ööd, küll aga kasutas ta paljuski kohalike külalislahkust või magas näiteks saja aasta vanuses Hiiumaa tuuleveskis. Järgmisel aastal kavatseb hollandlane jalgrattaga reisida kultuuripealinnade Maribori ja Guimaraesi vahel ehk Sloveeniast Portugali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles