Endise Sakala keskuse torni tuleb restoran

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskuse torn.
Solarise keskuse torn. Foto: Solaris

Solarise keskuse vanas osas ehk endise Sakala keskuse tornis käivad ümberehitustööd, kuna seal avatakse esinduslik restoran. Muinsuskaitse all olevad endised vitraažid jäävad aga alles.

Solarise keskuse haldusjuht Erko Reinmann teatas Postimees.ee`le, et hoone Rävala puiesteega piirnev osa säilitati ja taastati vastavalt kokkuleppele muinsuskaitsega.

«Oleme seda pinda pakkunud kahe aasta jooksul erinevatele kommerts- ja kultuuriasutustele, kuid siiani edutult,» ütles Reinmann. «Viimaks oleme aga leidnud rentniku, kes võtab ruumid kasutusele seal konstruktsioonilisi muudatusi tegemata.»

Nagu Solarise keskuse vana osa seinalt näha on, hakkab seal tegutsema restoran Francesco Sibio.

Reinmann kinnitas, et praegu toimuvad hoones sisekujundustööd. Tööde käigus on ainsaks eemaldatud sisekujunduselemendiks rõdupiirded, kuid Solarise keskus täidab endale võetud kohustusi ning säilitab need. Torni kõrgematel korrustel paiknevad vitraažid jäävad paika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles